Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека -  «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)

Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека - «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)

30 Червня 2014
2816

Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека - «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)

2816
Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека -  «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)
Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека -  «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)
Журналіста з Алчевська Юрія Гукова (журналістський псевдонім - Юрій Асєєв) кинули в карцер штабу батальйона «Айдар» в селі Половинкине Старобільського району Луганської області. Про це повідомляє Луганске обласне відділення «Комітету виборців України».
 
За даними КВУ, цю інформацію на 26 червня вони перевірили в кількох джерелах. «Ми звернулися до виконуючої обов'язки голови луганської облдержадміністрації Ірині Верігіної і, через посередника, до керівництва АТО в Луганській області. Були отримані роз'яснення, що Юрій Гуков вступив в батальйон «Айдар» як доброволець, прийняв присягу. Як військовослужбовець він нібито зробив військовий проступок, і надалі його долею займатимуться прокуратура, адвокати і суд. У зв'язку з цим ЛОО КВУ припинило подальше з'ясування обставин - щоби не чинити тиск на слідство. А родичам порадили їхати в Сватове і домагатися зустрічі з Гуковим, щоб з'ясувати обставини справи і потреби», - уточнили у Комітеті виборців.
 
Як повідомляють представники КВУ, під арештом Юрій Гуков перебуває понад 5 днів і обвинувачення йому  не пред'явлені. «До нього чи не допущені адвокати, він не може передати інформацію про суть того, в чому його звинувачують, іншим особам, включаючи членів сім'ї. Невідомо, як з ним обходяться, немає даних про стан здоров'я», - зазначають у КВУ. 
 

У прес-службі Національної гвардії України «Детектор медіа» учточнили, що «Айдар» - це окремий батальйон, який перебуває в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України, а не Міністерства внутрішніх справ чи Нацгвардії. 
 
У Міноборони ТК пояснили, що у повідомленнях для ЗМІ щодо регіону антитерористичної операції виходять із інформації, наданої прес-центром АТО.
 
В свою чергу, в прес-центрі АТО розповіли, що не мають інформації про затримання журналіста Юрія Гукова. 
 
 
Спецпідрозділ охорони громадського порядку «Айдар» створений у травні 2014 року на базі військової частини В 0624. До його складу увійшли добровольці, в основному, активісти Майдану, з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. У задачі батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.


«Детектор медіа»
Фото - http://svsever.lg.ua 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2816
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду