detector.media
30.06.2014 19:03
Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека - «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)
Журналісту з Алчевська Юрію Гукову загрожує небезпека -  «Комітет виборців України» (ДОПОВНЕНО)
Журналіста з Алчевська Юрія Гукова (журналістський псевдонім - Юрій Асєєв) кинули в карцер штабу батальйона «Айдар» в селі Половинкине Старобільського району Луганської області. Про це повідомляє Луганске обласне відділення «Комітету виборців України».
 
За даними КВУ, цю інформацію на 26 червня вони перевірили в кількох джерелах. «Ми звернулися до виконуючої обов'язки голови луганської облдержадміністрації Ірині Верігіної і, через посередника, до керівництва АТО в Луганській області. Були отримані роз'яснення, що Юрій Гуков вступив в батальйон «Айдар» як доброволець, прийняв присягу. Як військовослужбовець він нібито зробив військовий проступок, і надалі його долею займатимуться прокуратура, адвокати і суд. У зв'язку з цим ЛОО КВУ припинило подальше з'ясування обставин - щоби не чинити тиск на слідство. А родичам порадили їхати в Сватове і домагатися зустрічі з Гуковим, щоб з'ясувати обставини справи і потреби», - уточнили у Комітеті виборців.
 
Як повідомляють представники КВУ, під арештом Юрій Гуков перебуває понад 5 днів і обвинувачення йому  не пред'явлені. «До нього чи не допущені адвокати, він не може передати інформацію про суть того, в чому його звинувачують, іншим особам, включаючи членів сім'ї. Невідомо, як з ним обходяться, немає даних про стан здоров'я», - зазначають у КВУ. 
 

У прес-службі Національної гвардії України «Детектор медіа» учточнили, що «Айдар» - це окремий батальйон, який перебуває в оперативному підпорядкуванні Міністерства оборони України, а не Міністерства внутрішніх справ чи Нацгвардії. 
 
У Міноборони ТК пояснили, що у повідомленнях для ЗМІ щодо регіону антитерористичної операції виходять із інформації, наданої прес-центром АТО.
 
В свою чергу, в прес-центрі АТО розповіли, що не мають інформації про затримання журналіста Юрія Гукова. 
 
 
Спецпідрозділ охорони громадського порядку «Айдар» створений у травні 2014 року на базі військової частини В 0624. До його складу увійшли добровольці, в основному, активісти Майдану, з Луганщини, Волині, Харківщини, Києва, Івано-Франківська, з Криму та Донецька. У задачі батальйону входять патрулювання доріг Луганщини та виконання окремих секретних завдань, звільнення луганських міст від бойовиків.


«Детектор медіа»
Фото - http://svsever.lg.ua 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY