Люди з компанії кінорежисера Говорухіна побили українців через запитання про підтримку окупації Криму - ЗМІ

Люди з компанії кінорежисера Говорухіна побили українців через запитання про підтримку окупації Криму - ЗМІ

22 Червня 2014
6521

Люди з компанії кінорежисера Говорухіна побили українців через запитання про підтримку окупації Криму - ЗМІ

6521
Люди з компанії кінорежисера Говорухіна побили українців через запитання про підтримку окупації Криму - ЗМІ
Люди з компанії кінорежисера Говорухіна побили українців через запитання про підтримку окупації Криму - ЗМІ
Знайомі кінорежисера Станіслава Говорухіна і актор, схожий на Федора Добронравова, напали на українців у Талліні, повідомляє Censor.Net.
 
Інцидент трапився в ніч на 15 червня. За даними піаніста Павла Гінтова, його знайома, громадська активістка Валентина Бардакова  разом із чоловіком Геннадієм на літньому майданчику помітили Станіслава Говорухіна в оточенні чоловіків. Вони підійшли до них, аби поцікавитися, чому кінорежисер підписав листа на підтримку кримської окупації. 
 
«Спочатку зав'язалася словесна суперечка, в ході якої росіяни сипали давно відомим набором пропагандистських штампів - "фашисти", "бандерівці", "як ви смієте чіплятися до генія?" і "Крим завжди був російським". Зрештою, п'яний російський актор Федір Добронравов [...]накинувся на чоловіка Валентини Бардакової - Геннадія. На допомогу йому кинулися й інші росіяни. Зав'язалася бійка. Геннадія п'яні російські повалили на землю і стали бити ногами. А Валентині Бардаковій, яка кинулася на захист чоловіка, поставили кілька синців і зламали палець на руці», - розповів Павло Гінтов на своїй сторінці у Facebook
 
За даними піаніста, росіян було семеро і вони перебували у нетверезому стані.
 
Як розповів Павло Гінтов, Валентина Бардакова у Нью-Йорку активно виступала проти російських пропагандистів. Зокрема, вона організовувала акції протесту против гастролей Валерія Гергієва та Володимира Співакова, які підтримують політику Володимира Путіна.  
 
Інформацію про напад підтверджує інформагенство Delfi. Як зазначає агенція, сутичк допомогли припинити перехожі, які викликали поліцію.
 
На місце події приуло два поліцейських патрулі. Тьох учасників інциденту для пояснень доставили до поліцейського відділка. Порушено кримінальне провадження за сстаттею про фізичне насильство.
 
Як відзначає Delfi, поліція Талліна «всіма силами запобігає виникненню проблем зі Станіславом Говорухіним, що можуть перерости у міжнародний скандал».
 
«Детектор медіа» звернулася із запитаннями до Валентини Бардакової. 
 
Як пише Censor.Net, у Талліні пан Говорухін веде зйомки нового фільму «Кінець прекрасної епохи» за збірником новел Сергія Довлатова «Компроміс».
 
Нагадаємо, Станіслав Говорухін підтримав поширене у березні цього року звернення «Деятели культуры России - в поддержку позиции президента по Украине и Крыму». Підписи під ним поставили 511 відомих діячів.
 

Після цього кінорежисер, тележурналіст Анатолій Борсюк звернувся до творчих спілок України з пропозицією про «негайне виключення з числа їхніх членів осіб, які цей ганебний лист підписали». Також він запропонував звернутися до Міністерства культури України з вимогою позбавити почесних звань нашої країни підписантів цього листа, які ці звання мають. Ще ода пропозиція пана Борсюка стосувалася заборони всіх акцій, пов'язаних з запрошенням російських діячів на територію України.

 

Як уточнив ТК Голова Національної спілки кінематографістів України Сергій Тримбач, у переліку російських кінематографістів, які мають відношення до українського кіно, - лише кінорежисер Станіслав Говорухін, який зняв в Україні близько 10 стрічок.

 

«Оскільки він є членом одеського відділення Спілки кінематографістів, заходів було вжито саме цим об`єднанням, - прокоментував пан Тримбач. - І одесити вийшли з цієї ситуації дуже добре, по одеськи. Вони його не стали виключати із Спілки. Натомість висміяли, адресувавши знущальний лист - мовляв, під гнітом націоналістів ви зняли в Україні 10 фільмів, у тому числі екранізували Дефо...».

 

Повний текст цього листа опубліковано на сайті Спілки.  
 
 
«Детектор медіа»
 
На фото - рука Валентини Бардакової після інциденту, Facebook 
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6521
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду