У Білорусі після трирічного ув`язнення вийшов на волю відомий  правозахисник Алєсь Бєляцький

У Білорусі після трирічного ув`язнення вийшов на волю відомий правозахисник Алєсь Бєляцький

21 Червня 2014
1858

У Білорусі після трирічного ув`язнення вийшов на волю відомий правозахисник Алєсь Бєляцький

1858
У Білорусі після трирічного ув`язнення вийшов на волю відомий  правозахисник Алєсь Бєляцький
У Білорусі після трирічного ув`язнення вийшов на волю відомий  правозахисник Алєсь Бєляцький

21 червня у Білорусі на свободу вийшов віце-президент Міжнародної федерації прав людини, керівник закритого владою країни правозахисного центру «Весна» Алєсь Бєляцький. Про це повідомляє телеканал «Бєлсат».

Звільнили правозахисника згідно Закону «Про амністію у зв`язку з 70-річчям звільнення Білорусі від німецько-фашистських загарбників», схвалений Радою Республіки у травні. Документ вступив у силу у Білорусі 21 червня 2014 року.

 

Як розповів пан Бєляцький журналістам, «як злісний порушник», він не очікував, що так швидко вийде на волю.  «Ще сьогодні вранці я, як зазвичай, пішов на роботу. Потім близько 9 ранку мене викликали і повідомили про звільнення на підставі статті закону, посадили в авто швидкої допомоги і відвезли на вокзал, де посадили на електричку тавідправили», - уточнив він.


Правозахисник підкреслив важливість правової допомоги та підтримки, яка внадходила йому як з Білорусі, так і від міжнародної громадськості. 

 
Щодо обмежень, які  чекають його на волі, пану Бєляцкому, за йго словами, нічого невідомо. Він розповів, що сподівається продовжити правозахисну діяльність.

 

Нагадаємо, пана Бєляцкого затримали у Мінську 4 серпня 2011-го. Тоді ж правозахисника було взято під варту. Підставою для кримінального переслідування стали дані про його закордонні банківські рахунки, передані в Мінську чиновниками Литви і Польщі в рамках двосторонніх угод про правову допомогу. Правозахисника звинуватили у приховуванні доходів «в особливо великому розмірі». Його було засуджено до чотирьох з половиною років позбавлення волі в колонії посиленого режиму з конфіскацією майна. Крім того, Беляцкий мав сплатити державі «збитки» й держмито загальною сумою близько 90 тис. доларів. 

 

«Детектор медіа»

Фото - http://belsat.eu

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1858
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду