Росія зухвало порушує права арештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова - ГПУ

Росія зухвало порушує права арештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова - ГПУ

20 Червня 2014
9599

Росія зухвало порушує права арештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова - ГПУ

9599
Росія зухвало порушує права арештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова - ГПУ
Росія зухвало порушує права арештованого ФСБ українського режисера Олега Сенцова - ГПУ

Генеральна прокуратура України  (ГПУ) заявляє, що з боку Російської Федерації зухвало ігноруються будь-які спроби компетентних українських органів  встановити зв'язок із затриманим у Криму громадянином України, українським кінорежисером Олегом Сенцовим, що не дозволяє забезпечити надання йому усього обсягу консульських послуг, передбачених міжнародними Конвенціями. Про це йдеться у зверненні ГПУ «Генеральна прокуратура України вживає заходів щодо захисту Олега Сенцова» на офіційному сайті.

 

«Генеральна прокуратура України занепокоєна ситуацією, яка склалася на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя, щодо порушення прав громадян України, які перебувають на півострові. Дотримання основних прав і свобод громадян гарантується Конституцією України, їх порушення є неприпустимим. Широкого суспільного резонансу набула інформація щодо затримання співробітниками ФСБ Російської Федерації у Сімферополі громадянина України, відомого українського кінематографіста Олега Сенцова», - заявляє Генпрокуратура Україні  та нагадує, що українському режисеру  інкримінується участь у диверсійно-терористичній групі, замах на вчинення терористичних актів та незаконне поводження зі зброєю.

 

«Будь-які спроби компетентних органів нашої держави встановити зв'язок зі своїм громадянином, а також намагання забезпечити надання йому усього обсягу консульських послуг, передбачених міжнародними Конвенціями, зухвало ігноруються відповідними органами Російської Федерації. З цього приводу, на підставі міжнародних Конвенцій, нами надіслано відповідне звернення до Генеральної прокуратури Російської Федерації, на яке очікується адекватна відповідь та позитивне вирішення цієї проблеми», - повідомляє ГПУ.
Генеральна прокуратура України інформує, що і надалі вживатиме вичерпних заходів щодо захисту Олега Сенцова, використовуючи усі наявні можливості.

 

Як писала «Детектор медіа», адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що режисеру Олегу Сенцову, якого 11 травня арештувала в Криму ФСБ і якого російська сторона утримує в СІЗО (Лефортово) у м.Москві, загрожує 20 років ув'язнення.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала російська ФСБ у ніч на 11 травня в м.Сімферополі (Крим).  Українська кінематографічна спільнота, НСКУ та Автомайдан, активістом якого є Олег Сенцов,висунули вимогу українській владі якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення кінорежисера.

 

Рада Європейської кіноакадемії знову вимагає звільнити Олега Сецова. Цього разу до вимоги за підписом глави Ради Європейської кіноакадемії, польської режисерки Агнєшки Холланд свої підписи додали такі відомі кінорежисери як Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Кшиштоф Зануссі, Акі Каурісмякі та інші.

 

Про те, як можна допомогти режисеру коштами, читайте тут.

 

«Детектор медіа»

На фото - Олег Сенцов, http://www.gazeta.lviv.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9599
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду