Колеги режисера Сенцова збирають кошти для його адвоката

Колеги режисера Сенцова збирають кошти для його адвоката

31 Травня 2014
9732
31 Травня 2014
18:38

Колеги режисера Сенцова збирають кошти для його адвоката

9732
Колеги режисера Сенцова збирають кошти для його адвоката
Колеги режисера Сенцова збирають кошти для його адвоката
Колеги та небайдужі до долі українського режисера Олега Сенцова збирають кошти для оплати роботи його адвоката. Про це повідомляє сайт Національної спілки кінематографістів України

 

Кошти для гонорару можна надавати до 3-4 червня. «Наразі ще не відкрито український рахунок, куди б можна було переказати пожертвування. Є пропозиція зібрати перші гроші готівкою», - зазначають у НСКУ. Контактна особа для збору коштів - Олена Чередниченко, тел: 067 843 73.

 

Нагадаємо, інтереси Олега Сенцова представляє Дмитро Дінзе. Він є членом правозахисної організації «Агора» та відомий як адвокат Pussy Riot, арт-групи «Война», громадянських активістів й соціально незахищених людей.

 

Нагадаємо, Олега Сенцова затримала  російська ФСБ у ніч на 11 травня в Сімферополі. У кінці травня режисера етапували до Москви.

 

Олег Сенцов є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі низки міжнародних кінофестивалів, зокрема, Одеського МКФ та МКФ у російському м.Ханти-Мансійську. Картина брала участь у найпрестижнішому фестивалі авторського кіна, Роттердамському МКФ, у конкурсній програмі МКФ GoEast, що проводиться у німецькому м. Вісбадені, а також демонструвалася на Київському МКФ «Молодість». Олег Сенцов зі своїм наступним повнометражним ігровим проектом «Носоріг» виграв конкурс Держкіно й виборов право на державне фінансування. Режисер готувався незабаром розпочати фільмування цієї стрічки.

 

Українська кінематографічна спільнота, НСКУ та Автомайдан, активістом якого є Олег Сенцов, висунули вимогу українській владі якнайшвидше вжити заходів, аби домогтися у ФСБ Росії звільнення кінорежисера.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду