Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс

Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс

7 Червня 2014
8190

Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс

8190
Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс
Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс

На «Межигір`яфесті» визначилися з першим лауреатом премії мережі журналістів-розслідувачів SCOOP. Ним став журналіст ТВі Любомир Ференс, повідомляється на сайті проекту.

 

Окрім скульптурної мініатюри авторства Васился Татарського переможця відзначено премією в тисячу євро.

 

Премію SCOOP за видатні журналістські розслідування в Україні було впроваджено вперше.

  

Пана Ференса відзначили сюжет для «Знаку оклику» про дії міліції щодо розслідування смертей учасників Євромайдану - зокрема, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького

 

 

 

 

Члени журі відзначили точність і професіоналізм матеріалу журналіста, який «знайшов можливість для ретельного документування розслідування, незважаючи на те, що воно проводилося в бурхливі часи Майдану». При цьому пан Ференс провів науково-дослідницьку роботу всього за тиждень.

 

Любомир Ференс зізнався, що став лауреатом уперше. «Я справді щасливий здобути відзнаку SCOOP. Я був фіналістом інших конкурсів та премій і раніше, однак нікололи не перемагав», - сказав він.

 

SCOOP - мережа журналістів-розслідувачів Східної Європи, Росії, Кавказу, Центральної Азії та Західної Африки. Проект створено 2003 році з метою надання підтримки журналістським розслідуванням та їх авторам.

 

Нагадаємо, Перша українська конференція журналістів-розслідувачів Mezhyhirya Festival завершує свою роботу 8 червня. організатори - Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), команда журналістів YanukovychLeaks та The Share Foundation.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://i-scoop.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8190
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду