detector.media
07.06.2014 13:54
Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс
Лауреатом першої української премії SCOOP став Любомир Ференс

На «Межигір`яфесті» визначилися з першим лауреатом премії мережі журналістів-розслідувачів SCOOP. Ним став журналіст ТВі Любомир Ференс, повідомляється на сайті проекту.

 

Окрім скульптурної мініатюри авторства Васился Татарського переможця відзначено премією в тисячу євро.

 

Премію SCOOP за видатні журналістські розслідування в Україні було впроваджено вперше.

  

Пана Ференса відзначили сюжет для «Знаку оклику» про дії міліції щодо розслідування смертей учасників Євромайдану - зокрема, Сергія Нігояна, Михайла Жизневського, Романа Сеника та Юрія Вербицького

 

 

 

 

Члени журі відзначили точність і професіоналізм матеріалу журналіста, який «знайшов можливість для ретельного документування розслідування, незважаючи на те, що воно проводилося в бурхливі часи Майдану». При цьому пан Ференс провів науково-дослідницьку роботу всього за тиждень.

 

Любомир Ференс зізнався, що став лауреатом уперше. «Я справді щасливий здобути відзнаку SCOOP. Я був фіналістом інших конкурсів та премій і раніше, однак нікололи не перемагав», - сказав він.

 

SCOOP - мережа журналістів-розслідувачів Східної Європи, Росії, Кавказу, Центральної Азії та Західної Африки. Проект створено 2003 році з метою надання підтримки журналістським розслідуванням та їх авторам.

 

Нагадаємо, Перша українська конференція журналістів-розслідувачів Mezhyhirya Festival завершує свою роботу 8 червня. організатори - Центр розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP), команда журналістів YanukovychLeaks та The Share Foundation.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://i-scoop.org

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY