Міністерство внутрішніх справ оскаржуватиме позов Жана Новосельцева в апеляції

Міністерство внутрішніх справ оскаржуватиме позов Жана Новосельцева в апеляції

4 Червня 2014
3352

Міністерство внутрішніх справ оскаржуватиме позов Жана Новосельцева в апеляції

3352
Міністерство внутрішніх справ оскаржуватиме позов Жана Новосельцева в апеляції
Міністерство внутрішніх справ оскаржуватиме позов Жана Новосельцева в апеляції

Міністерство внутрішніх справ подаватиме апеляційну скаргу на рішення Печерського районного суду міста Києва в справі про спростування недостовірної інформації за позовом журналіста Жана Новосельцева. Про це «Детектор медіа» повідомила прес-секретар міністра внутрішніх справ Арсена Авакова Наталія Статівко.

 

Учора, 3 червня, Печерський районний суд міста Києва частково задовольнив позов пана Новосельцева до МВС в особі міністра Арсена Авакова і зобов'язав МВС спростувати на своєму сайті частину інформації, оприлюдненої паном Аваковим на прес-конференції 3 квітня, щодо зв'язків керівника медіахолдингу «Контакт» Віктора Зубрицького, колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка і низки медійників зі схеми, на якій був також портрет Жана Новосельцева. Суд зобов'язав МВС повідомити на сайті про ухвалене судом рішення.

 

За словами Наталії Статівко, МВС подаватиме апеляцію, оскільки більша частина інформації щодо контактів Віктора Зубрицького, якого володіє МВС, підтвердилася в суді. «Суд ухвалив рішення лише щодо частини тверджень, які лунали на прес-конференції. Йдеться про досить оціночні судження, які можна тлумачити як в один, так і в інший бік», - прокоментувала позицію МВС щодо справи пані Статівко.

 

Як писала «Детектор медіа», Жан Новосельцев згадувався на схемі, оприлюдненій Міністерством внутрішніх справ, де вказано зв'язки медіакоординатора колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка - Віктора Зубрицького. Пан Новосельцев розповів, що з 2010 року займався проектом «Гром.TV», і пан Зубрицький фінансово й тематично сприяв журналістам «Гром.TV» у проведенні розслідувань.

 

4 квітня Жан Новосельцев, який був ведучим програми «Гроші» на «1+1», з власної ініціативи пішов у відпустку на час слідства. Своє рішення він пояснив тим, що не хоче, щоби висунуте МВС звинувачення кидало тінь на репутацію його колег з «1+1».

 

На початку травня група «1+1 медіа» розірвала трудові відносини із Жаном Новосельцевим, сам він заявив, що звільнився за власним бажанням через незгоду з позицією каналу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3352
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду