6 червня – презентація рейтингу порушників прав журналістів від НМПУ

2 Червня 2014
3626

6 червня – презентація рейтингу порушників прав журналістів від НМПУ

3626
6 червня – презентація рейтингу порушників прав журналістів від НМПУ

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) провела анонімне опитування 13 провідних експертів у сфері медіа щодо осіб, які порушували права журналістів в Україні у червні 2013 - червні 2014 роках. Опитування присвячене Дню журналіста, що відзначається 6 червня.

 

НМПУ звернулася до експертів з проханням дати оцінку діям чи бездіяльності осіб, які підозрюються у порушенні прав журналістів. Перелік ймовірних порушників було складено робочою групою НМПУ за результатами моніторингу порушень прав журналістів в Україні. Експерти також мали змогу додавати у цей перелік інших осіб, яких вони вважають причетними до нападів, побиття, залякування, тиску на працівників ЗМІ, тощо.

 

Експерти оцінювали кожну особу за 10-бальною шкалою, де 1 бал - людина не порушувала прав журналістів, 10 - грубо порушувала права журналістів. Голосування у формі анкетування тривало з 26 травня по 1 червня 2014 року включно. В опитуванні взяли участь 13 експертів з Києва, Рівного, Чернівців, Луцька, Херсона та Севастополя.

 

Результати опитування є оціночним судженням у розумінні ст.30 Закону України «Про інформацію».

 

Опитування було організовано робочою групою НМПУ у складі: Андрій Яніцький, Оксана Винничук, Тетяна Якубович. Результати опитування будуть оприлюднені у вигляді прес-релізу, а також на сайті профспілки nmpu.org.ua 6 червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3626
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду