detector.media
02.06.2014 13:22
6 червня – презентація рейтингу порушників прав журналістів від НМПУ

Незалежна медіа-профспілка України (НМПУ) провела анонімне опитування 13 провідних експертів у сфері медіа щодо осіб, які порушували права журналістів в Україні у червні 2013 - червні 2014 роках. Опитування присвячене Дню журналіста, що відзначається 6 червня.

 

НМПУ звернулася до експертів з проханням дати оцінку діям чи бездіяльності осіб, які підозрюються у порушенні прав журналістів. Перелік ймовірних порушників було складено робочою групою НМПУ за результатами моніторингу порушень прав журналістів в Україні. Експерти також мали змогу додавати у цей перелік інших осіб, яких вони вважають причетними до нападів, побиття, залякування, тиску на працівників ЗМІ, тощо.

 

Експерти оцінювали кожну особу за 10-бальною шкалою, де 1 бал - людина не порушувала прав журналістів, 10 - грубо порушувала права журналістів. Голосування у формі анкетування тривало з 26 травня по 1 червня 2014 року включно. В опитуванні взяли участь 13 експертів з Києва, Рівного, Чернівців, Луцька, Херсона та Севастополя.

 

Результати опитування є оціночним судженням у розумінні ст.30 Закону України «Про інформацію».

 

Опитування було організовано робочою групою НМПУ у складі: Андрій Яніцький, Оксана Винничук, Тетяна Якубович. Результати опитування будуть оприлюднені у вигляді прес-релізу, а також на сайті профспілки nmpu.org.ua 6 червня.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY