Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко

Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко

30 Травня 2014
4132

Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко

4132
Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко
Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що в умовах фактичної агресії та інформаційної війни Росії проти України вітчизняні ЗМІ не займають спільної солідарної позиції. Про це повідомила прес-служба народного депутата.

 

«Є медіа, які взагалі "не помічають" війни з Росією. Є ті, що радше підіграють РФ, хоча й не називають людей, які воюють проти України, терористами чи сепаратистами. Називають їх "ополченцями" тощо. Водночас є приклади й якісної інформаційної роботи», - зазначив Микола Томенко.

 

На його думку, те, що більшість українських телеканалів підтримує спільну соціальну рекламу «Єдина країна - Единая страна» і популяризує державну символіку, є позитивним зрушенням в інформаційній політиці країни.

 

«Водночас в друкованих ЗМІ маємо принципово іншу ситуацію, - заявив пан Томенко. - У деяких виданнях можна знайти навіть передрук з російських пропагандистських сайтів стосовно "агресорів-американців" в Україні».

 

З позитивного боку Миколою Томенком була відзначена газета «Факти», яка виділяє спеціальну шпальту для реагування в популярній формі на ситуацію на Сході України. «Це добрий приклад. Якби більшість медіа діяли в такій системі координат, вочевидь, набагато легше було би розвінчати усі міфи російської пропаганди», - заявив він.

 

Нагадаємо, у квітні голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що готовий звільнити свою посаду на користь опозиції у разі, коли та буде відповідно оформлена і буде здійснена реструктуризація в парламенті. 

 

Світлана Жиляєва для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4132
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду