detector.media
30.05.2014 12:53
Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко
Медіа, які «не помічають» війни з Росією, підіграють терористам - Томенко

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що в умовах фактичної агресії та інформаційної війни Росії проти України вітчизняні ЗМІ не займають спільної солідарної позиції. Про це повідомила прес-служба народного депутата.

 

«Є медіа, які взагалі "не помічають" війни з Росією. Є ті, що радше підіграють РФ, хоча й не називають людей, які воюють проти України, терористами чи сепаратистами. Називають їх "ополченцями" тощо. Водночас є приклади й якісної інформаційної роботи», - зазначив Микола Томенко.

 

На його думку, те, що більшість українських телеканалів підтримує спільну соціальну рекламу «Єдина країна - Единая страна» і популяризує державну символіку, є позитивним зрушенням в інформаційній політиці країни.

 

«Водночас в друкованих ЗМІ маємо принципово іншу ситуацію, - заявив пан Томенко. - У деяких виданнях можна знайти навіть передрук з російських пропагандистських сайтів стосовно "агресорів-американців" в Україні».

 

З позитивного боку Миколою Томенком була відзначена газета «Факти», яка виділяє спеціальну шпальту для реагування в популярній формі на ситуацію на Сході України. «Це добрий приклад. Якби більшість медіа діяли в такій системі координат, вочевидь, набагато легше було би розвінчати усі міфи російської пропаганди», - заявив він.

 

Нагадаємо, у квітні голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко заявив, що готовий звільнити свою посаду на користь опозиції у разі, коли та буде відповідно оформлена і буде здійснена реструктуризація в парламенті. 

 

Світлана Жиляєва для «Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY