Спілка журналістів закликала колег бути відповідальними на виборах Президента

Спілка журналістів закликала колег бути відповідальними на виборах Президента

22 Травня 2014
2378

Спілка журналістів закликала колег бути відповідальними на виборах Президента

2378
Спілка журналістів закликала колег бути відповідальними на виборах Президента
Спілка журналістів закликала колег бути відповідальними на виборах Президента

Національна спілка журналістів України (НСЖУ) закликала ЗМІ та медійників до відповідальності під час проведення виборів Президента України. Про це йдеться у заяві НСЖУ, яку отримала «Детектор медіа».

 

«Під час кожної виборчої кампанії в Україні Спілка журналістів  фіксує випадки зловживань з боку редакцій, недотримання виборчого законодавства, підігрування окремим політичним структурам. Ми розуміємо, що чимало редакцій на сьогодні залежні від політичних або бізнесових інтересів, ми розуміємо, що ЗМІ важко працювати на Сході України, де на них здійснюється тиск, і вони не можуть вільно висловлювати свою позицію. Та все ж, напередодні виборів ми просимо проявити максимальну згуртованість і солідарність, відповідальність перед своєю аудиторією та всім народом України», - йдеться у заяві НСЖУ.

 

Водночас Спілка журналістів заявляє, що пишається тими колегами, які у надзвичайно важких умовах, ризикуючи власним життям і здоров'ям, виконують свій професійний обов'язок, і засвідчує їм свою підтримку.

 

Нагадаємо, перший секретар НСЖУ Сергій Томіленко заявив, що вибори-2014 можуть бути першими, на яких не буде масової видачі журналістських посвідчень стороннім особам.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви НСЖУ повністю:

 

«ЗАЯВА

 

Національна спілка журналістів України закликає медіа до максимальної відповідальності під час президентських виборів

 

У час, коли в країні склалася надзвичайно важка і напружена ситуація, журналісти мають розуміти всю важливість своєї ролі у формуванні подальшого шляху нашої держави.

 

На жаль, під час кожної виборчої кампанії в Україні Спілка журналістів  фіксує випадки зловживань з боку редакцій, недотримання виборчого законодавства, підігрування окремим політичним структурам. Ми розуміємо, що чимало редакцій на сьогодні залежні від політичних або бізнесових інтересів, ми розуміємо, що ЗМІ важко працювати на Сході України, де на них здійснюється тиск, і вони не можуть вільно висловлювати свою позицію. Та все ж, напередодні виборів ми просимо проявити максимальну згуртованість і солідарність, відповідальність перед своєю аудиторією та всім народом України.

 

Ми пишаємося тим, що серед наших колег - чимало журналістів, які у надзвичайно важких умовах, ризикуючи власним життям і здоров'ям не забувають про своє головне покликання - донести до свого глядача або читача правду. Саме правда є головною зброєю в інформаційній війні, а кожна неправдива інформація може стати поштовхом до зростання напруги.

 

На сьогодні наш професія - одна з найбільш ризикованих, і ми засвідчуємо підтримку всім колегам, які не бояться називатися журналістами і щодня гідно виконують свій професійний обов'язок. Закликаємо медіа не забувати про етичні та професійні стандарти, працювати чесно, відповідально, проявляти солідарність із колегами і спільно боротися проти будь-яких намагань впливати на свободу слова в Україні. Разом ми зможемо створити  якісно нову журналістику в новій країні!».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2378
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду