В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»

В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»

20 Травня 2014
3377

В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»

3377
В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»
В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»

19 травня представники так званої «самооборони» м. Сімферополя (АР Крим) затримали кореспондента російського каналу «Дождь»  Петра Рузавіна, застосували до нього силу і зламали акумулятор відеокамери.  Про це йдеться на сайті «Дождя».

 

Як розповів Петро Рузавін після звільнення, одягнені у камуфляж невідомі підійшли до нього, коли він вів зйомку на центральній площі Сімферополя. Журналіст знімав загальні плани міста і у кадр потрапили ці люди у формі. «Я попросив їх показати їх якісь посвідчення, документи, які дають їм право так от діяти. Вони дістали роздрукований аркуш А4, вони стверджували, що це ксерокопія документу, який підписав Аксьонов», - розповів журналіст.

 

Люди у формі перш за все наказали пану Рузавіну стерти відзнятий матеріал. Журналіст розповів, що оскільки він знімав загальні плани міста і їх можна було зняти у будь-який інший день, то він вирішив не провокувати конфлікт, а стерти відеозаписи.  

 

«Вісім людей у камуфляжі оточили мене і вирішили відвести мене у так званий штаб самооборони Криму. Вели мене під руки. На сходах у штабі один з «самооборони» почав вихвачувати у мене з рук камеру, так він відірвав акумулятор. Мене ж прижав до стінки і кілька раз вдарив», - описує медійник.

 

У штабі «самооборони Криму» Петра Рузавіна допитували 15 хвилин, запитували, для чого він знімає відео і чому приїхав у Крим. У журналіста взяли паспортні дані і відпустили.

 

Нагадаємо, 18 травня українського кримськотатарського журналіста, засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh Османа Пашаєва і його оператора, громадянина Туреччини Дженгіза Кизгина захопила в м.Сімферополі (АР Крим) місцева «самооборона» і затримала російська поліція. Журналісти вели зйомку жалобних подій 70-х роковин депортації кримських татар. Медійників було звільнено в ніч на понеділок, 19 травня, після майже 10 годин затримання, побоїв та допитів.

 

Також 18 травня  у Сімферополі російський ОМОН затримав журналіста російського проекту «Реальность.com» Артура Морякова, який висвітлював у Криму жалобні акції під час 70-х роковин депортації кримських татар. Після чотирьохгодинного допиту журналіста відпустили.  Артур Моряков травмований - у нього вивихнута рука.

 

17 травня співробітники ФСБ Росії затримали у м.Сімферополі власного кореспондента польської «Газети Виборчої» («Gazeta Wyborcza») у Москві Вацлава Радзивиновича.Його допитали і відпустили через шість годин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3377
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду