detector.media
20.05.2014 11:44
В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»
В Криму «самооборона» затримала журналіста російського каналу «Дождь»

19 травня представники так званої «самооборони» м. Сімферополя (АР Крим) затримали кореспондента російського каналу «Дождь»  Петра Рузавіна, застосували до нього силу і зламали акумулятор відеокамери.  Про це йдеться на сайті «Дождя».

 

Як розповів Петро Рузавін після звільнення, одягнені у камуфляж невідомі підійшли до нього, коли він вів зйомку на центральній площі Сімферополя. Журналіст знімав загальні плани міста і у кадр потрапили ці люди у формі. «Я попросив їх показати їх якісь посвідчення, документи, які дають їм право так от діяти. Вони дістали роздрукований аркуш А4, вони стверджували, що це ксерокопія документу, який підписав Аксьонов», - розповів журналіст.

 

Люди у формі перш за все наказали пану Рузавіну стерти відзнятий матеріал. Журналіст розповів, що оскільки він знімав загальні плани міста і їх можна було зняти у будь-який інший день, то він вирішив не провокувати конфлікт, а стерти відеозаписи.  

 

«Вісім людей у камуфляжі оточили мене і вирішили відвести мене у так званий штаб самооборони Криму. Вели мене під руки. На сходах у штабі один з «самооборони» почав вихвачувати у мене з рук камеру, так він відірвав акумулятор. Мене ж прижав до стінки і кілька раз вдарив», - описує медійник.

 

У штабі «самооборони Криму» Петра Рузавіна допитували 15 хвилин, запитували, для чого він знімає відео і чому приїхав у Крим. У журналіста взяли паспортні дані і відпустили.

 

Нагадаємо, 18 травня українського кримськотатарського журналіста, засновника кримського інтернет-каналу CrimeanOpenCh Османа Пашаєва і його оператора, громадянина Туреччини Дженгіза Кизгина захопила в м.Сімферополі (АР Крим) місцева «самооборона» і затримала російська поліція. Журналісти вели зйомку жалобних подій 70-х роковин депортації кримських татар. Медійників було звільнено в ніч на понеділок, 19 травня, після майже 10 годин затримання, побоїв та допитів.

 

Також 18 травня  у Сімферополі російський ОМОН затримав журналіста російського проекту «Реальность.com» Артура Морякова, який висвітлював у Криму жалобні акції під час 70-х роковин депортації кримських татар. Після чотирьохгодинного допиту журналіста відпустили.  Артур Моряков травмований - у нього вивихнута рука.

 

17 травня співробітники ФСБ Росії затримали у м.Сімферополі власного кореспондента польської «Газети Виборчої» («Gazeta Wyborcza») у Москві Вацлава Радзивиновича.Його допитали і відпустили через шість годин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY