Журналіст із Котовська, якому спалили квартиру, заявляє, що його хотіли вбити

Журналіст із Котовська, якому спалили квартиру, заявляє, що його хотіли вбити

12 Травня 2014
4478

Журналіст із Котовська, якому спалили квартиру, заявляє, що його хотіли вбити

4478
Журналіст із Котовська, якому спалили квартиру, заявляє, що його хотіли вбити
Журналіст із Котовська, якому спалили квартиру, заявляє, що його хотіли вбити

Журналіст і блогер «Детектор медіа» з м. Котовська (Одеська обл.) Олександр Ярошенко, відомий під псевдонімом Сергій Левитаненко, вважає, що напад на нього у ніч на 12 травня є замахом на вбивство і помстою за його журналістську діяльність. Про це він повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

Пан Левитаненко уточнив, що у ніч на 12 травня двоє невідомих у балаклавах  влізли у його квартиру  через вікно і почали його бити.

 

«Вони били мене із вигуками: "Не любишь Россию!" та "Привет от Альгердасовни". Я відбивався. Вони вимагали, щоби я відчинив двері. Як я зрозумів там були ще їхні спільники. Потім вони почали мене душити. Потім один з них побіг відчиняти двері (мої двері не так легко відчинити), а я відштовхнувши того, що лишився, вистрибнув у вікно і побіг у напрямку лісу. Вони юрбою переслідували мене. Але мені вдалося втекти. Бо українські патріоти дуже швидко бігають босоніж! :)», - повідомив Сергій Левитаненко.

 

Після втечі постраждалий журналіст пішов до свого друга, щоб викликати міліцію. «Коли я за годину прийшов до свого друга аби подзвонити у міліцію, в міліції мені сказали що наряд вже там, бо в нашому будинку пожежа. Ці невідомі підпалили мою квартиру, попередньо провівши там обшук і вилучивши жорсткий діск компа, 4 флешки та мій мобільний. Квартира сгоріла вщент», - повідомляє медійник.

 

Сергій Левитаненко також додав, що він дуже постраждав: «Обличчя в мене суцільна рана, розбита голова, багато ран на тілі».

 

Постраждалий журналіст написав заяву у міліцію.

 

Також пан Левитаненко додав, що з квартири зникли  матеріали його останнього журналістського розслідування, яке він майже закінчив.  «Б'ють мене за журналістку діяльність невперше. Але сьогодні, мабуть, хотіли вбити, прийнамні катувати точно. Щось хотіли взнати. Мені пощастило, що я заснув у кріслі перед телевізором, а не був у ліжку, де б вони мене взяли тепленьким», - написав журналіст.

 

Нагадаємо, у ніч на 12 травня у м. Котовську у квартиру до Сергія Левитаненка, увірвалися невідомі, які побили медійника та влаштували пожежу у його квартирі.

 

Як писала «Детектор медіа», 4 квітня на зборах місцевого осередку Партії регіонів у м.Котовську, що відбувалися у приміщенні «Сільгоспуправління» регіонали напали і побили журналіста Сергія  Левитаненка. Після того, як журналіст подав до міліції заяву про побиття, його почали переслідувати невідомі.

 

Нагадаємо, 20 лютого, невідомі молодики спортивної статури напали із стусанами та образами на Сергія Левитаненка. Інцидент стався,  коли журналіст знімав, як з м.Котовська  організовується виїзд міліціонерів до Одеси. Коли журналіст проводив зйомку біля відділку, на нього з погрозами накинулися тітушки. Вони намагалися застосувати фізичну силу проти журналіста та ображали його лайкою. 26 лютого за фактом інциденту пан Левитаненко звернувся із заявою до міліції.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4478
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду