Данилевич, Кадємін та Сміян розміщені на Дошці ганьби

Данилевич, Кадємін та Сміян розміщені на Дошці ганьби

8 Травня 2014
10727

Данилевич, Кадємін та Сміян розміщені на Дошці ганьби

10727
Данилевич, Кадємін та Сміян розміщені на Дошці ганьби
Данилевич, Кадємін та Сміян розміщені на Дошці ганьби

Ведучі телеканалу «Інтер» Андрій Данилевич та Роман Кадємін, а також ведучий Першого національного Андрій Сміян розміщені на Дошці ганьби брехливих журналістів за викривлення та замовчування під час висвітлення протестів в Україні.

 

Ведучі сприяли розпалюванню агресії до учасників протесту на Майдані та формуванню в своїх глядачів викривленого бачення подій.

 

Андрій Данилевич та Роман Кадємін дотримувалися провладної політики, сформованої топ-менеджерами «Інтера» Ганною Безлюдною та Антоном Нікітіним. Інформаційні випуски каналу створювали з мітингувальників образ радикалів, що б'ють міліціонерів, катують за інакомислення та провокують громадянську війну. З кінця березня 2014 року ведучі були відсторонені від ведення інформаційних випусків.

 

Андрій Сміян вів підсумкову програму «Підсумки тижня» на Першому національному каналі - головному трансляторі інтересів влади. Протягом подій на Майдані в інформаційних випусках каналу з найбільшим в Україні покриттям замовчувалася більшість суспільно-важливих тем. Натомість Андрій Сміян озвучував заготовлені режимом Януковича темники про «агресивних та непередбачуваних радикалів» і транслював сервільні до влади повідомлення. Комісія з журналістської етики оголосила громадський осуд роботі Першого національного на чолі з тодішнім керівником Олександром Пантелеймоновим.

 

Детальніше з фактами маніпуляцій можна ознайомитися на fameandshame.detector.media.

 

Нагадаємо, раніше на Дошку потрапили ведучі Анастасія Даугуле («Інтер»), Любов Добровольська (Перший національний). Журналіст Артем Сорокін вибачився за порушення стандартів під час висвітлення подій на Майдані, після чого його прізвище було знято з Дошки ганьби.

 

Список у постійному розширенні та доповненні. Свідчення про ганебну роботу журналістів можна надсилати на fameandshame@detector.media.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту «Дошка ганьби брехливих журналістів»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10727
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
G.B.
3610 дн. тому
Справді, "дошка ганьби" - пережиток совка. Невмирущийи козацький спосіб вдосконалення професійності і моральності. Бачу прив"язаних до колоди мордочками вниз Сміяна, Данілевича, Кадеміна... А навпроти до берези прив"язані Даугле, Добровольська і обов"язково Безлюдна. По срачкам вимоченими у соляному окропі різками вчать цей непоторіб.
Я
3610 дн. тому
Мені це теж схоже на бруд. Шановна "телекритика", "дошки ганьби" - це пережиток СОВКА. Ви прекрасно знаєте, що проблема не в журналістах чи ведучих. + Серед вас працюють люди, які ще праюючи на "Першому", гребли бабло за замовні матераіли. Де справедливість?
Qcumber
3612 дн. тому
Боляче дивитись, як "Телекритика" перетворюється наипропагандистське видання. :( :( :(
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду