«Рівненське агентство журналістських розслідувань» заявляє про погрози з боку бізнесмена

29 Квітня 2014
2802

«Рівненське агентство журналістських розслідувань» заявляє про погрози з боку бізнесмена

2802
«Рівненське агентство журналістських розслідувань» заявляє про погрози з боку бізнесмена

Головний редактор «Рівненського агентства журналістських розслідувань» Володимир Торбіч заявляє про погрози з боку бізнесмена Михайла Вулаха. Цю інформацію сайту «Четверта влада» пан Торбіч підтвердив «Детектор медіа» особисто.

 

У своїх листах та дзвінках до редакції пан Вулах висловив незгоду із фактами, опублікованими в матеріалі «Бізнес на самотніх пенсіонерах: чим більше заплатиш, тим менше «бабка» проживе». У статті, зокрема, йдеться про те, що «Центр соціального захисту і допомоги пенсіонерам» під керівництвом Михайла Вулаха нібито використовує прогалини в законодавстві та правову неграмотність пенсіонерів. Особливо журналістів «Рівненського агентства журналістських розслідувань» обурила фраза з рекламної кампанії зазначеного Центру: «Чем больше вы заплатите - тем старшим будет пенсионер и лучше квартира».

 

Після публікації розслідування пан Вулах інші представники «Центр соціального захисту і допомоги пенсіонерам» «неодноразово по е-мейлу та телефоном переконували зняти матеріал із сайту», погрожували судом, зазначають представники «Рівненського агентства журналістських розслідувань».

 

28 квітня, як розповів Володимир Торбіч, фігурант публікації почав наполягати на зустрічі з журналістом та просив надати йому адресу редакції.

 

«Якщо ви не готові з нами зустрічатися та вирішувати питання мирно, тоді ваші дії схожі на шахрайство. Тоді ми приїдемо до вас без домовленості. І ви відповісте за наклеп. Також будьте впевнені, що правоохоронні органи будуть довго і уважно вивчати вашу діяльність. Ми зробимо все можливе для цього. Тому настійно рекомендуємо вам зустрітися «за домовленістю», щоби ви розібралися в цьому питанні», - йдеться у листі, автором якого, як стверджують у «Рівненському агентстві журналістських розслідувань», є Михайло Вулах.

 

 

Як розповів у коментарі «Детектор медіа» Володимир Торбіч, редакція не надала свою адресу Михайлу Вулаху. До міліції з цього питання журналісти не зверталися. «Для початку нехай спробує нас знайти. Щодо автора матеріалу, то Оксана Ужвін давно залишила Рівне», - розповів редактор.

 

Як припускає редактор, публікація про діяльність «Центр соціального захисту і допомоги пенсіонерам» може і досі заважати Михайлу Вулаху. «Я думаю, що він політикою вирішив зайнятися. Й вочевидь ця публікація йому заважає. Кілька місяців тому він був кандидатом в народні депутати».

 

«Детектор медіа» готова надати можливість висловити свою точку зору щодо зазначеної ситуації Михайлу Вулаху.

 

«Детектор медіа»

Фото - http://4vlada.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2802
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду