Самопроголошений мер Слов’янська розказав росіянці, для чого сепаратисти тримають журналістів у полоні

Самопроголошений мер Слов’янська розказав росіянці, для чого сепаратисти тримають журналістів у полоні

23 Квітня 2014
4074

Самопроголошений мер Слов’янська розказав росіянці, для чого сепаратисти тримають журналістів у полоні

4074
Самопроголошений мер Слов’янська розказав росіянці, для чого сепаратисти тримають журналістів у полоні
Самопроголошений мер Слов’янська розказав росіянці, для чого сепаратисти тримають журналістів у полоні

Самопроголошений мер м.Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив, що викрадення журналістів відбуваються як помста за затримання «товаришів»-сепаратистів. Про це він заявив в інтерв'ю журналістці російського інтернет-видання Gazeta.ru Елизаветі Антоновій.

 

Журналістка сказала В'ячеславу Пономарьову про те, що російським журналістам зараз важко потрапити на територію України, і запитала, чи планують сепаратисти якусь симетричну відповідь.

 

«Та ось, будь ласка. Американський сидить у нас ... Нам потрібні полонені. Потрібна розмінна монета, розумієш. Багато наших товаришів закрито, розумієш. Ці беруть їх , везуть до Києва , катують. Ну ось , і ми те ж саме робимо. Ну, тобто, беремо в полон», - відповів самопроголошений мер міста.

 

Елизавета Антонова при цьому уточнила, чи йде мова саме про журналіста американського видання Vice Саймона Островського, про захоплення якого пан Пономарьов повідомив 22 квітня: «Тобто ви поки утримуєте Саймона Островського? Батькам Саймона , які з вами зв'язувалися у вівторок під час прес-конференції, поки не чекати сина?».

 

У відповідь незаконний мер Слов'янська відповів:  «Та що хочуть, нехай, то і роблять. Ми на своїй території».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що сепаратисти затримали журналіста американського видання Vice Саймона Островського.

 

Пізніше незаконний мер заявив, що Саймон Островський затриманий силами самооборони Донбасу й перебуває під арештом. «Цей журналіст, а за нашим даними в нього подвійне громадянство - США й Ізраїлю, дійсно затриманий силами самооборони. За нашим даними, він є інформатором "Правого сектору"», - сказав пан Пономарьов.

 

«Журналіст утримується в нормальних умовах, забезпечується харчуванням», - додав він.

 

Нагадаємо, за час незаконного захоплення влади у Слов'янську проросійські сепаратисти забрали в полон вже сімох журналістів.

 

Увечері 13 квітня в невідомі захопили у його власній квартирі громадського журналіста Артема Дейнегу, який вів цю трансляцію штурму місцевого відділку СБУ. Наразі відомо, що його утримують у заручниках.

 

16 квітня невідомі викрали журналіста фонду «Відкритий діалог», який реалізує місію спостереження за ситуацією на Сході України, Сергія Лефтера. Раніше він працював на Першому національному. Наразі про його долю нічого невідомо.

 

20 квітня сепаратисти викрали й досі утримують журналістку і активістку Ірму Крат.

 

21 квітня були затримані двоє іноземних журналістів Поль Гого і Коссімо Аттанасіо, а також білоруський кореспондент газети «Новий час» Дмитро Галко. Пізніше сепаратисти їх відпустили, і білоруський журналіст розповів «Радіо Свобода» про своє звільнення з полону.

 

22 квітня самопроголошений мер Слов'янська В'ячеслав Пономарьов заявив на прес-конференції, що затриманих у місті журналістів перевіряють, чи не є вони шпигунами.

 

22 квітня у м.Горлівці на  Донбасі зник фотокореспондент Євген Гапич з Коломиї, який отримав тревел-грант ГО «Детектор медіа» (кошти фонду «Відродження») на висвітлення подій на Сході України та поїхав у відрядження від івано-франківської газети «Репортер». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4074
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду