Держкомтелерадіо вважає  цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»

Держкомтелерадіо вважає цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»

23 Квітня 2014
3854

Держкомтелерадіо вважає цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»

3854
Держкомтелерадіо вважає  цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»
Держкомтелерадіо вважає  цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»

Держкомтелерадіо України засуджує заборону доступу до ефіру державної телерадіокомпанії «Крим» для лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва і глави Меджлісу Рефата Чубарова та вважає втручання в редакційну політику ДТРК «Крим» грубим порушенням чинного законодавства України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Таке втручання в редакційну політику державної телерадіокомпанії є проявом цензури, яке заборонено українським законодавством. «За 55 років існування ДТРК «Крим» - це перший такий випадок. Звертаємо увагу на відповідальність за порушення чинного законодавства. Повноцінне функціонування Творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» має задовольняти потреби корінного народу Криму на інформацію», - йдеться у заяві Держкомтелерадіо.

 

Комітет закликав не перетворювати кримські ЗМІ в інструменти інформаційної війни проти України, поважати право громадян на свободу слова та інформації, протистояти спробам маніпуляцій та обмеження плюралізму у медіа.

 

Нагадаємо, з 21 квітня в ефірі ДТРК «Крим» заборонили транслювати лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемілєва, голову Меджлісу Рефата Чубарова і членів Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомила у Facebook керівник прес-центру Меджлісу Лейла Муслімова з посиланням на працівників творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3854
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду