detector.media
23.04.2014 11:39
Держкомтелерадіо вважає цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»
Держкомтелерадіо вважає  цензурою заборону транслювати лідерів Меджлісу в ефірі ДТРК «Крим»

Держкомтелерадіо України засуджує заборону доступу до ефіру державної телерадіокомпанії «Крим» для лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва і глави Меджлісу Рефата Чубарова та вважає втручання в редакційну політику ДТРК «Крим» грубим порушенням чинного законодавства України. Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

 

Таке втручання в редакційну політику державної телерадіокомпанії є проявом цензури, яке заборонено українським законодавством. «За 55 років існування ДТРК «Крим» - це перший такий випадок. Звертаємо увагу на відповідальність за порушення чинного законодавства. Повноцінне функціонування Творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» має задовольняти потреби корінного народу Криму на інформацію», - йдеться у заяві Держкомтелерадіо.

 

Комітет закликав не перетворювати кримські ЗМІ в інструменти інформаційної війни проти України, поважати право громадян на свободу слова та інформації, протистояти спробам маніпуляцій та обмеження плюралізму у медіа.

 

Нагадаємо, з 21 квітня в ефірі ДТРК «Крим» заборонили транслювати лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафу Джемілєва, голову Меджлісу Рефата Чубарова і членів Меджлісу кримськотатарського народу. Про це повідомила у Facebook керівник прес-центру Меджлісу Лейла Муслімова з посиланням на працівників творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY