Endemol подає позов на «Первый канал»

Endemol подає позов на «Первый канал»

21 Квітня 2014
6025

Endemol подає позов на «Первый канал»

6025
щодо звинувачення в копіюванні оригінального західного формату
Endemol подає позов на «Первый канал»
Endemol подає позов на «Первый канал»

«Gestmusic Endemol Іспанія», що входить до групи Endemol, прийняла рішення про судові претензії до «Первого каналу» через порушення виключних авторських прав. Про це з посиланням на офіційну заяву компанії повідомляє видання «Ведомости».

 

Представники Endemol переконані: проект «Точь-в-точь» «Первого канала» один до одного копіює оригінальний формат групи Your face sounds familiar.

 

У заяві Endemol вказує, що при створенні шоу «Точь-в-точь» представниками «Первого канала» не було подано запит на дозвіл чи надання ліцензії. «Факт виробництва і випуску в ефір телевізійного шоу «Точь-в-точь», що копіює суттєву частину оригінальної програми Your face sounds familiar, порушує права Endemol як власника виключних прав на оригінальний формат і оригінальну програму», - наполягає група.

 

Нині ведеться підготовка юридичних документів, і в найближчі терміни Endemol планує подати позов до суду. Це чи не найперший випадок, коли в суді буде висунуто обвинувачення проти російського каналу в копіюванні оригінального західного формату, пишуть «Ведомости».

 

Проект «Точь-в-точь» стартував на  «Первом канале» 2 березня. У телеролику каналу повідомлялося, що це «шоу перевтілень». Представник «Первого каналу» тоді лише уточнив «Ведомостям», що це проект власного виробництва, і від інших коментарів відмовився.

 

Того ж вечора, але годиною раніше, на каналі «Россия 1» стартував другий сезон іншого музичного шоу перевтілень - «Точь-в-точь» Саме цю передачу Endemol називає офіційної версією свого формату. Виробляє цю програму «Вайт медіа» Тимура Вайнштейна, дочірня компанія Endemol в Росії.

 

Перший сезон шоу «Точь-в-точь» демонструвала не «Россия 1», а саме «Первый канал». За даними ТNS, це був найпопулярніший проект сезону, який переглянув майже кожен третій глядач Росії у віці «18+». 

 

У січні цього року «Вайт медіа» оголосила, що домовилася про показ другого сезону на каналі «Россия 1», і з цього вийшов великий скандал. Продюсери, опитані «Ведомостями», говорили, що перехід настільки популярного проекту з одного великого каналу на інший - практично безпрецедентний випадок для російського телеефіру. 

 

Пан Вайнштейн в січні наполягав, що переніс проект на інший канал виключно через проблеми в роботі з   «Первым каналом» -  насамперед, через затримки платежів, а не тому, що ВГТРК запропонувала йому більшу суму за контракт. 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6025
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду