«Інтер» не втручатиметься у виробництво власних новин

«Інтер» не втручатиметься у виробництво власних новин

14 Квітня 2014
6484

«Інтер» не втручатиметься у виробництво власних новин

6484
«Інтер» не втручатиметься у виробництво власних новин
«Інтер» не втручатиметься у виробництво власних новин

Телеканал «Інтер» і компанія «Національні інформаційні системи» (НІС) підписали угоду, відповідно до якої мовник не втручатиметься у виробництво та планування тем програм «Новости», «Подробности» та «Подробности недели». Про це повідомляє прес-служба каналу.

 

Угода, за якою НІС має право без участі «Інтера» планувати і затверджувати теми, зміст новинно-інформаційних програм і їх візуальне оформлення, діятиме з 25 березня по 15 червня 2014 року.

 

Також відповідно до угоди, компанія НІС на власний розсуд і без узгодження з телеканалом «Інтер» може здійснювати підбір ведучих, редакторів, кореспондентів, іншого творчого і технічного персоналу для всіх програм, які вона виробляє. Окрім цього НІС також нестиме відповідальність за свої програми, відповідність їх загальноприйнятим стандартам та законодавству України.

 

Домовленості про розмежування відповідальності у сфері інформаційного мовлення на каналі «Інтер» були досягнуті сторонами 23 березня. Угоду підписали голова правління телеканалу «Інтер » Єгор Бенкендорф та директор компанії НІС Назім Бедіров.

 

Як писала «Детектор медіа», 22 березня до новинного продакшну телеканалу «Інтер» НІС повернулася «команда Сергія Льовочкіна». Директором НІС було призначено Назіма Бедірова. Разом із ним до НІСу повернулися радник Сергія Льовочкіна Ігор Шувалов, Лаврентій Малазонія, який став керівником з інформаційної політики, Олександр Пилипець, який став заступником пана Малазонії, Ольга Червакова, яка стала шеф-редактором «Подробностей недели».

 

Одразу змінилися ведучі інформаційних програм «Інтера»: ведучим «Подробностей недели» замість Андрія Данилевича знову став Дмитро Анопченко, ведучим «Подробностей» замість Романа Кадєміна - Олексій Ліхман.

 

З 31 березня випуски новин замість Анни Панової веде Олексій Фадєєв (Гнилуша). «Подробности» замість Анастасії Даугуле - Наталія Белашева.

 

Інформаційна політика «Інтера» з січня 2014-го набула відверто маніпулятивного характеру, що викликало реакцію незгоди як на самому каналі, так і в колег.

 

21 березня ГО «Детектор медіа» звернулася до Комісії з журналістської етики щодо систематичних порушень професійних стандартів редакціями новин Першого національного та «Інтера» протягом грудня 2013 - лютого 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6484
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду