Журналіст скаржиться, що прокуратура два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків

Журналіст скаржиться, що прокуратура два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків

11 Квітня 2014
3990

Журналіст скаржиться, що прокуратура два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків

3990
Журналіст скаржиться, що прокуратура два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків
Журналіст скаржиться, що прокуратура два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків

Заступник головного редактора газети «Вісник молоді» Володимир Мозговий заявляє, що прокуратура Дарницького району міста Києва вже два роки розслідує його побиття й досі не опитала свідків у справі. Про це потерпілий повідомив «Телекритиці» особисто.

 

Як повідомив пан Мозговий, 24 березня 2012 року він отримав важкі тілесні ушкодження, збираючи інформацію для написання статті для газети «Вісник молоді» та підготовки матеріалу для зйомки телепрограми «Погляд молоді». Пан Мозговий зауважує, що він не пам'ятає, що з ним трапилось, а висновок про побиття зробили лікарі після того, як постраждалий журналіст потрапив до лікарні.

 

«День і обставини, коли я отримав важкі травми, поки що пам'ятаю дуже погано. Пригадую, що перед тим, як я отримав важкі ушкодження, я начебто (не впевнений) спілкувався з численною  групою молодих людей. Я отримав важкі тілесні ушкодження на мікрорайоні Теремки-1 в місті Києві. Був госпіталізований до лікарні, де лікувався два з половиною місяці та в якій переніс кілька операцій. Досвідчені лікарі, які брали участь у моєму лікуванні, мені говорили, що отримати такі важкі травми в результаті падіння неможливо. Говорили, мовляв, "Тебе вбивали на смерть, дивом залишився живий". Моя голова була побита з усіх боків і нагадувала футбольний м'яч, а інші частини тіла не пошкоджені. У виписці з моєї медичної карти лікарі так і написали: "Травма отримана під час побиття невідомими" і "Спирти в крові - не виявлені"», - написав пан Мозговий у заяві старшому помічнику Генерального прокурора України Миколі Зубрицькому.

 

Володимир Мозговий звернувся до прокуратури, оскільки інцидент трапився «біля місць постійного масового проживання працівників Служби безпеки України, Голосіївського РУ ГУ МВС України в м. Києві, Прокуратури Голосіївського району м. Києва, Прокуратури міста Києва, Внутрішніх військ МВС України, Державної служби охорони МВС України та Служби зовнішньої розвідки України».

 

Пан Мозговий додав, що за два роки після інциденту прокуратура не провела належних слідчих дій.

 

«Це все трапилось у Голосіївському районі, я живу в Дарницькому. Після побиття правоохоронці опитали тільки моїх сусідів. Не було опитано свідків, не було слідчого експерименту», - обурюється журналіст.

 

«Детектор медіа» звернеться по коментар до прокуратури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3990
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Mozgovyj
3661 дн. тому
Точніше так: "... ГЕНЕРАЛЬНА ПРОКУРАТУРА УКРАЇНИ МАЙЖЕ ДВА РОКИ НЕ РОЗСЛІДУЄ ...". Хоча й прокуратура Дарницького району міста Києва також тривалий час не здійснювала належного прокурорського нагляду та реагування.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду