Журналісти просять депутатів сприяти звільненню приміщень Нацради від активістів Майдану

Журналісти просять депутатів сприяти звільненню приміщень Нацради від активістів Майдану

4 Квітня 2014
4321

Журналісти просять депутатів сприяти звільненню приміщень Нацради від активістів Майдану

4321
Журналісти просять депутатів сприяти звільненню приміщень Нацради від активістів Майдану
Журналісти просять депутатів сприяти звільненню приміщень Нацради від активістів Майдану

Низка українських медійників (понад 30 осіб) звернулися до народних депутатів з проханням сприяти звільненню другого поверху Національної ради з питань радіо і телебачення, що наразі зайнятий активістами із «Сотні Лева» та «Чорної сотні», а також медичним пунктом громадських активістів. Про це йдеться у колективному зверненні, яке підписали програмний директор радіостанції «Європа Плюс» Юлія Бурковська, ведучий «Громадського ТБ» Мустафа Найєм, ведучий 5 каналу Віталій Гайдукевич та інші журналісти, редактори та керівники медіа. Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердила Юлія Бурковська, яка ініціювала збір підписів.

 

У листі до народних депутатів йдеться про те, що передвиборча інформаційна хвиля набирає висоти, і сьогодні важливо захистити український народ, убезпечивши його від недобросовісної агітації. Нацрада, яка повинна проводити моніторинги ЗМІ, не може нормально виконувати свої функції через те, що приміщення її моніторингового центру на другому поверсі в будівлі на вул. Прорізна, 2 зайняті активістами Майдану. Активісти висловили готовність залишити поверх, якщо їм такий наказ віддадуть авторитетні для них особи, зокрема  Андрій Парубій чи Руслан Кошулинський

 

На своїй сторінці у Facebook Юлія Бурковська повідомила, що наразі на їхнє звернення відгукнувся лише народний депутат ВО «Свобода» Андрій Іллєнко.

 

Андрій Іллєнко у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що справді має намір залучити ще кількох народних депутатів і провести переговори з активістами Майдану. Пообіцяв це зробити найближчим часом. За його словами, безпосереднє спілкування з людьми завжди ефективніше, ніж звернення в МВС чи МНС.

 

Далі «Детектор медіа» друкує медійників журналістів повністю:

 

Шановні панове депутати!

 

Передвиборча інформаційна хвиля набирає висоти, і сьогодні дуже важливо захистити український народ, убезпечивши його від недобросовісної агітації.

 

Від імені журналістської спільноти і громадян України звертаємось до вас з проханням сприяти звільненню другого поверху Національної ради з питань радіо і телебачення, що наразі зайняте активістами із «Сотні Лева» та «Чорної сотні», а також медичним пунктом громадських активістів. Це необхідно для проведення моніторингу теле- та радіоефіру на предмет додержання  закону та правил політичної реклами, яка, безумовно, в тій чи іншій мірі впливає на наш вибір, формує уявлення про кандидатів та їх опонентів. Менеджмент телеканалів та радіостанцій має усвідомити відповідальність за поширення інформації в своїх ефірах, і цей контроль є абсолютно необхідним. 

 

Оскільки на другому поверсі будівлі Нацради знаходиться необхідне для моніторингу обладнання, ми просимо посприяти нам у донесенні прохання про необхідність доступу до устаткування до активістів Самооборони Майдану. Бійці вищезгаданих сотень висловили готовність покинути поверх, якщо їм такий наказ віддадуть авторитетні для них особи, зокрема  Андрій Парубій чи Руслан Кошулинський. 

 

Заздалегідь дякуємо за сприяння у захисті інформаційної прозорості та чесної політичної конкуренції,

 

Юлія Бурковська, програмний директор радіостанції «Європа Плюс»

Костянтин Кубряк, власник радіостанції «Європа Плюс»

Дмитро Савченко, ведучий радіостанції «Європа Плюс»

Мустафа Найєм, ведучий «Громадського ТБ»

Денис Бігус, автор програми «Наші гроші», телеканал ZIK

Ольга Сніцарчук, журналіст 5 каналу

Віталій Гайдукевич, ведучий 5 каналу

Віктор Трегубов, журналіст газети «Дзеркало тижня»

Микола Воськало, журналіст журналу «Публичные люди»

Анна Ахава, ведуча телеканалу ICTV

Тетяна Микитенко, всесвітня служба Національного радіо

Володимир Волошин, ведучий «Русское радио»

Вікторія Волошина, редактор Нового каналу

Дмитро Лазуткін, журналіст телеканалу «Інтер»

Нелла Кубряк, генеральний директор «Денмарк медіа»

Денис Кубряк, засновник відкритої студії «Радіобар»

Юрій Іванишин, редактор UkrStreamTv

Андрій Ігнатчук, журналіст Spilno.tv

Олександр Лірчук, ведучий телеканалу TVi

Роман Вінтонів, редактор, телеканал «Україна»

Дмитро Крикун, директор зі стратегій, Компанія соціальних комунікацій Pr-House 

Роман Недзельський, випусковий редактор телеканалу «2+2»

Костянтин Загородько, випусковий редактор TVi

Анна Мірошниченко, журналіст 5 каналу

Володимир Міхалєвіч, медіаконсультант

Наталя Гордієнко, телеведуча М1

Івченко Владислав, редактор газети «Данкор» (Суми)

Ігор Козак, ведучий радіо «Ера ФМ»

Ксенія Клєбанова, редактор Spilno.tv

Галина Кошелєва, журналіст «Громадського ТБ» (Донецьк)

Ліна Садомцева, координатор Spilno.tv»

 

Раніше, члени Комітету з питань свободи слова та інформації, розглянувши скаргу апарату Нацради, вирішили направити звернення до МВС, ГПУ та МЧС з проханням вжити необхідних заходів і звільнити приміщення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду