Обов’язки голови НСЖУ буде виконувати Сергій Томіленко

Обов’язки голови НСЖУ буде виконувати Сергій Томіленко

31 Березня 2014
4637
31 Березня 2014
11:02

Обов’язки голови НСЖУ буде виконувати Сергій Томіленко

4637
Обов’язки голови НСЖУ буде виконувати Сергій Томіленко
Обов’язки голови НСЖУ буде виконувати Сергій Томіленко

На час, поки голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Олег Наливайко керуватиме Державним комітетом з телебачення та радіомовлення, обов'язки керівника організації виконуватиме перший секретар Спілки Сергій Томіленко (на фото). Таке рішення ухвалив Секретаріат НСЖУ на засіданні 27 березня.

 

В ході обговорення порушувалося питання можливості виконання Олегом Наливайком обов'язків голови Національної спілки журналістів України на громадських засадах (зокрема, таку пропозицію висловили Луганська, Львівська, Дніпропетровська, Тернопільська та інші обласні організації). Однак ця норма не передбачена Статутом НСЖУ.

 

Водночас, відповідно до Кодексу законів про працю за обраним на з'їзді Спілки у квітні 2012 року Олегом Наливайком зберігається можливість повернення на посаду голови НСЖУ (згідно законодавства у разі переходу працівника на виборну посаду в державних органах після закінчення їх повноважень за виборною посадою їм надається попередня робота).

 

Відповідно до пункту 27 Статуту Національної спілки журналістів України у разі відсутності голови його обов'язки виконує перший секретар Спілки. Тож, до закінчення повноважень Олега Наливайка на посаді голови Держкомтелерадіо чи до проведення чергового або позачергового з'їзду НСЖУ обов'язки голови виконуватиме Сергій Томіленко.

 

Правлінню НСЖУ запропоновано повернутися до питання про голову Спілки на своєму засіданні у грудні.

 

Сергій Томіленко  виконує обов'язки першого секретаря НСЖУ з 2012 року. Працював головним редактором Черкаської обласної газети «Нова Доба» (1998-2011 рр.), є засновником інформаційного агентства «Прочерк» (www.procherk.info).

 

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада призначила головою Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олега Наливайка, який раніше очолював Національну спілку журналістів України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду