У Бельбеку фотограф Reuters, рятуючи російського колегу, зупинив БТР (ДОПОВНЕНО)

У Бельбеку фотограф Reuters, рятуючи російського колегу, зупинив БТР (ДОПОВНЕНО)

23 Березня 2014
6027
23 Березня 2014
11:46

У Бельбеку фотограф Reuters, рятуючи російського колегу, зупинив БТР (ДОПОВНЕНО)

6027
У Бельбеку фотограф Reuters, рятуючи російського колегу, зупинив БТР (ДОПОВНЕНО)
У Бельбеку фотограф Reuters, рятуючи російського колегу, зупинив БТР (ДОПОВНЕНО)

Фотокорекспондент із Санкт-Петербурга Олександр Аксаков розповів на своїй сторінці у Facebook про жорстоке ставлення російських спецназівців до представників ЗМІ.

 

Як зазначив фотограф, він працював під час штурму військової частини А-4515 (204-а бригада тактичної авіації) при аеродромі «Бельбек». У тому числі, знімав російські БТРи. Один із бронетранспортерів виїхав на бетонну огорожу, якою придавило ногу Олександру Аксакову. В цей час фотокор Reuters став перед БТР-ом та почав кричати, що постаждав журналіст.

 

«Поруч зі мною перебував фотограф Reuters. Ми знімали вхід спецназу на базу. Потім я почув крик цього фотографа, машинально побіг (сам не розумію, куди), і відчув, як щось дуже тяжке прилетіло мені в голову, - написав Олександр Аксаков. -  Потім пам'ятаю, що намагався не втратити свідомість Впав на землю, відчув, що защемило ногу. Коли через кілька миттєвостей став міркувати, що сталося, побачив БТР, який рухався на мене.


Картинка в пам'яті: права нога затиснута бетонним парканом, в 10 см від ноги, просто на паркані, стоїть БТР. Затиснуто ступню й частину гомілки. Я намагався висмикнути ногу (з черевиком або без...). Нічого не вдалося. Тоді фотограф Reuters (СПАСИБІ ТОБІ, МУЖИК !), став перед БТРом і почав кричати, що постраждав журналіст. БТР постояв ще кілька миттєвостей і здав трохи назад».

 

Як розповіли «Детектор медіа» очевидці інциденту, журналісту допоміг кореспондент Reuters Баз Ратнер (Ізраїль).

 

Як розповів фотокореспондент, до аеропорту він прибув ще до штурму: «Спочатку все було мирно, близько двох годин ми знімали українських солдатів. Бідолашних, з палицями, з гілляками від дерев, зі всього 10-12 автоматами і з "обмеженою кількістю боєприпасів"...».

 

Коли почався штурм, у нього та в інших колег російські силовики почали виривати техніку, приставляючи зброю до облич журналістів. Лише згодом фотокамери вдалося повернути. Знімки та відео представників ЗМІ відібрали разом із флешкартами.

 

Під час штурму журналісти ризикували: на очах у Олександра Аксакова спецназівець армійськими берцями бив в обличчя чоловіка, який перебував на території частини. При цьому фотокор бачив, як «безстрашні українські льотчики стоять за  3-5 метрів від озброєних до зубів солдатів спецвійськ і кричать на них».

 

Були й комічні моменти: коли спецназівці почали збирати номери телефонів журналістів, вони не змогли цього зробити, оскільки в жодного представника ЗМІ не було з собою ручки: «Намагаємося знайти ручку і шматок паперу у журналістів. Ні в кого ні ручки, ні паперу немає - всі з електронними девайсами».

 

Як писала «Детектор медіа», у суботу 22 березня, під час штурму частини А-4515 постраждав щонайменше один журналіст, на якого накинулися близько десяти російських силовиків.

 

«Детектор медіа»

Фото - https://www.facebook.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6027
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду