Тиск на Пантелеймонова повинен отримати оцінку медіаспільноти – Мудрак

Тиск на Пантелеймонова повинен отримати оцінку медіаспільноти – Мудрак

19 Березня 2014
6001
19 Березня 2014
12:10

Тиск на Пантелеймонова повинен отримати оцінку медіаспільноти – Мудрак

6001
Тиск на Пантелеймонова повинен отримати оцінку медіаспільноти – Мудрак
Тиск на Пантелеймонова повинен отримати оцінку медіаспільноти – Мудрак

Заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Лариса Мудрак заявляє, що «ситуація з позицією членів «Свободи» щодо вчорашніх дій на НТКУ повинна отримати не лише правову оцінку, а й оцінку медіаспільноти». Про повідомляє прес-служба Нацради.

 

Лариса Мудрак переконана, що за умови інформаційної війни, інформаційної агресії ситуація, коли народні депутати від ВО «Свобода» застосовують тиск, аби примусити тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву на звільнення, «ще більше поляризує суспільство і знищує крихку єдність та відновлення справжніх моральних цінностей суспільства».

 

«Демократія, демократичні цінності складаються з розділених цінностей усіма членами суспільства, зокрема і медіаспільноти. Інакше подібні дії будуть повторюватися знов і знов, не залежно від партійної приналежності та політичних поглядів окремих представників», - наголошує заступник голови Національної ради.

 

Нагадаємо, 18 березня кілька народних депутатів, у тому числі й заступник голови Комітету з питань свободи слова та інформації Ігор Мірошниченко, змусили тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова написати заяву про звільнення.

 

Дії «свободівців» засудив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Заступник секретаря РНБО Вікторія Сюмар розцінила їх як «великий подарунок» російським ЗМІ.

 

Міністр МВС Арсен Аваков готовий провести розслідування цього інциденту. Голова фракції ВО «Свобода» і лідер цієї партії Олег Тягнибок повідомив що пан Мірошниченко готовий добровільно зняти з себе депутатську недоторканість і відстоювати свою правоту перед судом.

 

Нацрада просить державні органи дати правову оцінку силовому тиску на керівників НТКУ і Чернігівської ОДТРК. Держкомтелерадіо закликав політиків і активістів будувати співпрацю зі ЗМІ на засадах законності.

 

НСЖУ і НМПУ засудили дії депутатів від «Свободи» по відношенню до керівника НТКУ і вимагають розслідування

 

Як повідоямляла «Детектор медіа», близько 20 українських журналістів, які сьогодні, 19 березня, пікетували будівлю Генеральної прокуратури України, підписались під заявою на ім'я Генпрокурора України з вимогою негайно розслідувати напад на тимчасово виконуючого обов'язки генерального директора Національної телекомпанії України (НТКУ) Олександра Пантелеймонова.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6001
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Я люблю весну.
3696 дн. тому
Все правильно. Не зря Арсений Яценюк также негативно высказался, что такие поступки недопустимы, тем более для народного депутата.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду