У Керчі охоронці міського голови напали на журналіста та відібрали карту пам’яті

У Керчі охоронці міського голови напали на журналіста та відібрали карту пам’яті

17 Березня 2014
3323
17 Березня 2014
17:32

У Керчі охоронці міського голови напали на журналіста та відібрали карту пам’яті

3323
У Керчі охоронці міського голови напали на журналіста та відібрали карту пам’яті
У Керчі охоронці міського голови напали на журналіста та відібрали карту пам’яті

16 березня у місті Керч (Крим) охорона мера міста Олега Осадчого (на фото) напала на журналіста видання «Аргументы недели-Керчь», який сфотографував, як міський голова накинувся на чоловіка. Про це повідомляють «Аргументы недели - Крым».

 

Інцидент стався під час вечірнього концерту на честь референдуму на площі Леніна у Керчі. Як розповів постраждалий, коли пан Осадчий спускався зі сцени після своєї урочистої промови, хтось із глядачів крикнув йому: «Осадчий, давай у відставку!». Мер накинувся на чоловіка, від чого той впав.

 

Журналіст встиг зробити кілька знімків бійки, але на нього накинулися охоронці мера міста. Йому заламали йому руки, повалили на землю, вирвали з рук фотоапарат і вийняли карту пам'яті.

 

Постраждалий журналіст написав заяву в міліцію за фактом побиття й пограбування.

 

Нагадаємо, 16 березня під час неконституційного референдуму у Криму журналісти зіткнулися з численними випадками перешкоджання професійні діяльності.

 

На дільницю № 08069 у Сімферополі, де голосував самопроголошений прем`єр-міністр Криму Сергій Аксьонов, пустили не всіх журналістів, хоча вони й були акредитовані. Зокрема не потрапили на дільницю представники AFP та інших англомовних видань.

 

У Джанкої на дільниці пускали тільки місцевий 11 канал. Відмову пропускати журналістів на виборчі дільниці члени дільниць пояснювали якимось розпорядженням «зверху».

 

Журналістів також не допускали на дільниці спостерігати за підрахунком голосів так званого кримського «референдуму». Про такі факти, зокрема, повідомили журналісти «Української правди», ATR, засновниця «Прихованої правди» Ірма Крат.

 

Міжнародна федерація журналістів (МФЖ) та Європейська федерація журналістів (ЄФЖ) засудили намагання місцевої кримської влади обмежити висвітлення у засобах інформації так званого «референдуму», який проводився 16 березня.

 

Представники цих організацій у день псевдореферендуму відкрили гарячі лінії в Криму. За даними Кримської асоціації вільних журналістів, переслідують на півострові, в основному, іноземних журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду