Власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа затримали в Австрії (ОНОВЛЕНО)

Власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа затримали в Австрії (ОНОВЛЕНО)

13 Березня 2014
7389
13 Березня 2014
15:39

Власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа затримали в Австрії (ОНОВЛЕНО)

7389
Власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа затримали в Австрії (ОНОВЛЕНО)
Власника телеканалу «Інтер» Дмитра Фірташа затримали в Австрії (ОНОВЛЕНО)

12 березня українського олігарха, власника групи телеканалів «Інтер» Дмитра Фірташа затримано у Відні, столиці Австрії. Це підтвердили німецькому виданню Deutsche Welle джерела у Федеральному управлінні кримінальної поліції Австрії.

 

«Ввечері 12 березня, близько 20 години, у Відні співробітниками відділу по боротьбі з організованою злочинністю заарештовано українського громадянина Дмитра Ф., 48 років», - йдеться у офіційній заяві австрійської поліції.

 

Deutsche Welle пише, що у поліції Відня також повідомили, що найближчим часом вирішиться питання екстрадиції Дмитра Фірташа до США. В Австрії кримінальних справ проти бізнесмена немає.

 

Затримання Дмитра Фірташа здійснено на підставі ордера, виданого американським судом на запит ФБР. Його підозрюють, зокрема, у хабарництві і створенні кримінального угруповання.

 

Українське МЗС також підтверджує затримання Дмитра Фірташа у Відні. Про це «Українській правді» повідомив речник МЗС Євген Перебийніс.

 

«За повідомленням нашого посольства у Відні ми можемо стверджувати, що справді він був затриманий за запитом ФБР. Зараз Фірташ перебуває у пенітенціарному закладі у Відні. Наразі посольство з'ясовує деталі і буде намагатися провести з ним зустріч», - повідомив Перебийніс.

 

На питання, коли можлива така зустріч, він сказав, що все залежить від того, коли буде надано дозвіл з австрійської сторони.

 

Нагадаємо, бізнесмен Дмитро Фірташ, що є мажоритарним власником однієї з найбільших телевізійних груп «Інтер», висловився 19 лютого на підтримку мирного вирішення конфлікту в Україні. Відповідну заяву розповсюдила Федерація роботодавців, яку він очолює. Пізніше пан Фірташ також заявив, що він виступає на єдність України.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7389
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду