Одеські журналісти оголосили бойкот  російським колегам

Одеські журналісти оголосили бойкот російським колегам

5 Березня 2014
7578

Одеські журналісти оголосили бойкот російським колегам

7578
Одеські журналісти оголосили бойкот  російським колегам
Одеські журналісти оголосили бойкот  російським колегам

Власкори  телеканалів «Інтер», «1 +1» , «ICTV» , 5 канал в Одесі, місцевий 7-й канал та фрілансери російського інтернет-каналу  LifeNews заявили, що більше не допомагатимуть російським колегам через порушення професійних стандартів. Про це одеському виданню «Откат» повідомив власкор телеканалу «Інтер » в Одесі Андрій Анастасов.

 

Українські журналісти і фрілансери заявили, що не ділитимуться контактами та не продаватимуть відеозаписи російським каналам. Бойкотувати російських колег українські медійники вирішили через систематичне порушення ЗМІ Росії стандартів журналістики.

 

«Одеські журналісти намагаються в міру своїх сил вплинути на «інформаційну війну». Після потужного наступу російських федеральних ЗМІ, які часто жертвують об'єктивністю на догоду пропагандистського ефекту, практично всі одеські видання і телеканали відмовилися співпрацювати з росіянами», - пише журналіст «Откат».

 

Пан Анастасов заявив, що прийняв рішення про бойкот російських колег не як співробітник «Інтера», а як журналіст.

 

«Ми - одеські власкори всеукраїнських центральних каналів і кілька одеських каналів - домовилися: припиняємо співпрацювати з росіянами. Не будемо більше з ними ділитися контактами або передавати наше відео. Я прийняв для себе це рішення не як співробітник «Інтера», а як журналіст, людина, у якого є професійна етика», - сказав журналіст.

 

Також  власкор «Інтера» розповів, що вже почав відмовляти росіянам у коментарях для радіо.

 

«У понеділок мені дзвонили з московського радіо «Сіті.FM», просили , щоб я розповів у прямому ефірі про  «мітинги російської спільноти». Я відмовився, бо тиждень тому вони вже попросили мені розповісти про події в Одесі. Я потім послухав, як вони подали цю новину: перекрутили всі факти» - обурюється пан Анастасов.

 

Одеські журналісти Олександр Мілюков та Ірина Назарчук, які співпрацювали з російським телеканалом LifeNews, також вирішили перестати готувати репортажі для Росії.

 

«На знак протесту проти некоректного і спотвореного висвітлення подій в Україні російським каналом LifeNews ми, російськомовні одесити, Ірина Назарчук та Олександр Мілюков припиняємо співпрацю з каналом в якості позаштатних кореспондентів», - написав пан Мілюков на своїй сторінці в Facebook.

 

Співробітники одеського 7-го накалу також активно бойкотують російських журналістів, 4 березня вони  відмовилися продати відео спроби штурму Одеської облдержадміністрації каналу «Вести Россия».

 

Нагадаємо, 3 березня керівники українських медіагруп звернулися у відкритому листі до керівників російських загальнонаціональних каналів із закликом бути об'єктивними. Лист до Костянтина Ернста («Первый канал»), Олега Добродєєва (ВДТРК) і Володимира Кулістікова (НТВ) підписали Ганна Безлюдна (Inter Media Group), Володимир Бородянський (StarLightMedia), Федір Огарков («Медіа Група Україна») і Олександр Ткаченко («1+1 медіа»). Того ж дня очільники російських телеканалів у відповідь на звернення керівників українських звернулися до колег з аналогічним закликом.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7578
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду