«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради

«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради

4 Березня 2014
7539

«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради

7539
«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради
«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради

Сьогодні, 4 березня, рух «Стоп цензурі!» заявив про своє занепокоєння щодо ситуації, яка склалася навколо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться у тексті заяви, яку  отримала «Детектор медіа».

 

Рух зазначає, що протягом останніх років Нацрада була неефективною у регулюванні телерадіопростору. «Непрозорі конкурси, створення штучного монополіста ефірного цифрового мовлення, знищення місцевого мовлення - це неповний перелік «досягнень» регулятора за останні 10 років», - йдеться у заяві.

 

Причини незадовільної роботи Нацради учасники руху бачать у надмірній політизації її діяльності, що призвела до обрання людей, які представляють приватний інтерес олігархічних та політичних кіл. У «Стоп цензурі!» підкреслили, що представники медійних громадських організацій, діяльність яких спрямована на розвиток свободи слова в Україні, не мали жодного місця у регуляторному органі.

 

Рух «Стоп цензурі!» звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації із закликом забезпечити проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на членів Нацради.  Рух бачить кандидатурами, які відповідають таким критеріям і мають досвід роботи у медіасфері: Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Руху «Cтоп цензурі!» щодо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

 

Ми, представники Руху «Стоп цензурі!», висловлюємо занепокоєння щодо ситуації, яка склалася навколо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Протягом останніх років Національна рада показала відверту неефективність у регулюванні телерадіопростору. Непрозорі конкурси, створення штучного монополіста ефірного цифрового мовлення, знищення місцевого мовлення - це неповний перелік «досягнень» регулятора за останні 10 років.

 

Одна з причин ситуації, що склалася, - надмірна політизація діяльності органу, що призводить до обрання людей, які керуються не національними інтересами та інтересами різних соціальних і національних груп, а представляють приватний інтерес вузьких олігархічних та політичних кіл. Водночас представники медійних громадських організацій, діяльність яких спрямована на розвиток свободи слова в Україні, не отримали жодного місця.

 

З огляду на це Рух «Стоп цензурі!» звертається до уповноважених органів, зокрема до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, забезпечити проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на членів Національної ради, а надто - забезпечити розгляд кандидатур, що будуть висунуті громадськістю, які відповідатимуть не лише формальним вимогам законодавства, а й матимуть належні моральні та професійні якості.

 

Зі свого боку Рух «Стоп цензурі!» бачить кандидатурами, які відповідають таким критеріям і мають досвід роботи у медіа-сфері: Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову».

 

Нагадаємо,  28 лютого Верховна Рада висловила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»


Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7539
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
За справедливість і рівність прав
3708 дн. тому
Доброго всім дня! Загалом підтримую зазначені кандидатури, оскільки майже усіх особисто знаю. В черговий раз виникає питання, коли ж до регулятора попаде людина від "ПЛУГА"? Я маю на увазі працюючого, діючого представника від МІСЦЕВИХ ТРК!!!! Тільки йому відомо чим і як живе (вважай виживає) місцеве та регіональне мовлення. Чому знову всі, хоч і поважні, але столичні і переважно торетики!? Нас же місцевих - абсолютна більшість, а представництва в Нацраді за всю історію - одиниці. Вважаю що має бути представлено в Нацраді і державний сектор телерадіомовлення, як би це комусь і не подобалося. Дякую.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду