detector.media
04.03.2014 17:55
«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради
«Стоп цензурі!» закликав забезпечити прозорий конкурс кандидатів у члени Нацради

Сьогодні, 4 березня, рух «Стоп цензурі!» заявив про своє занепокоєння щодо ситуації, яка склалася навколо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Про це йдеться у тексті заяви, яку  отримала «Детектор медіа».

 

Рух зазначає, що протягом останніх років Нацрада була неефективною у регулюванні телерадіопростору. «Непрозорі конкурси, створення штучного монополіста ефірного цифрового мовлення, знищення місцевого мовлення - це неповний перелік «досягнень» регулятора за останні 10 років», - йдеться у заяві.

 

Причини незадовільної роботи Нацради учасники руху бачать у надмірній політизації її діяльності, що призвела до обрання людей, які представляють приватний інтерес олігархічних та політичних кіл. У «Стоп цензурі!» підкреслили, що представники медійних громадських організацій, діяльність яких спрямована на розвиток свободи слова в Україні, не мали жодного місця у регуляторному органі.

 

Рух «Стоп цензурі!» звернувся до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації із закликом забезпечити проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на членів Нацради.  Рух бачить кандидатурами, які відповідають таким критеріям і мають досвід роботи у медіасфері: Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову.

 

Далі «Детектор медіа» подає текст заяви повністю:

 

«Заява Руху «Cтоп цензурі!» щодо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення

 

Ми, представники Руху «Стоп цензурі!», висловлюємо занепокоєння щодо ситуації, яка склалася навколо призначення членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення. Протягом останніх років Національна рада показала відверту неефективність у регулюванні телерадіопростору. Непрозорі конкурси, створення штучного монополіста ефірного цифрового мовлення, знищення місцевого мовлення - це неповний перелік «досягнень» регулятора за останні 10 років.

 

Одна з причин ситуації, що склалася, - надмірна політизація діяльності органу, що призводить до обрання людей, які керуються не національними інтересами та інтересами різних соціальних і національних груп, а представляють приватний інтерес вузьких олігархічних та політичних кіл. Водночас представники медійних громадських організацій, діяльність яких спрямована на розвиток свободи слова в Україні, не отримали жодного місця.

 

З огляду на це Рух «Стоп цензурі!» звертається до уповноважених органів, зокрема до Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації, забезпечити проведення прозорого конкурсного відбору кандидатів на членів Національної ради, а надто - забезпечити розгляд кандидатур, що будуть висунуті громадськістю, які відповідатимуть не лише формальним вимогам законодавства, а й матимуть належні моральні та професійні якості.

 

Зі свого боку Рух «Стоп цензурі!» бачить кандидатурами, які відповідають таким критеріям і мають досвід роботи у медіа-сфері: Тараса Шевченка, Наталію Лигачову, Костянтина Квурта, Тетяну Котюжинську, Ольгу Герасим'юк, Ольгу Большакову».

 

Нагадаємо,  28 лютого Верховна Рада висловила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»


detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY