Манжосов спростовує, що він говорив Княжицькому про вказівки Льовочкіна та Чмиря (ДОПОВНЕНО)

Манжосов спростовує, що він говорив Княжицькому про вказівки Льовочкіна та Чмиря (ДОПОВНЕНО)

28 Лютого 2014
5438

Манжосов спростовує, що він говорив Княжицькому про вказівки Льовочкіна та Чмиря (ДОПОВНЕНО)

5438
Манжосов спростовує, що він говорив Княжицькому про вказівки Льовочкіна та Чмиря (ДОПОВНЕНО)
Манжосов спростовує, що він говорив Княжицькому про вказівки Льовочкіна та Чмиря (ДОПОВНЕНО)

Голова Нацради Володимир Манжосов, який подав заяву про звільнення з Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, спростовує, що він говорив народному депутату Миколі Княжицькому про те, що отримував вказівки від Сергія Льовочкіна та Юрія Чмиря. Про це пан Манжосов сказав у коментарі «Детектор медіа».

 

Як писала «Детектор медіа», Микола Княжицький з парламентської трибуни заявив з посиланням на слова голови Нацради, що регулятор працював за дзвінками спершу Сергія Льовочкіна, а потім Юрія Чмиря і не був незалежним органом.

 

«Я міг говорити з Княжицьким як завгодно і про що завгодно, але я не міг говорити про Сергія Льовочкіна, тому що я з ним не спілкувався особисто. Я взагалі всього кілька разів говорив з ним. Що стосується Юрія Чмиря, я його знаю з часів губернаторства в Сумській області, де ми проводили фестиваль «Кришталеві джерела», і він нам допомагав. А на посаді заступника голови АП він пропрацював усього місяць, і йому самому треба було поради давати. Тому я спростовую слова Миколи Княжицького», - сказав пан Манжосов.

 

Тим часом «Детектор медіа» отримала заяву трьох членів Нацради - Оксани Головатенко, Ірини Опілат і Євгена Баранова, які висловили подив з приводу слів пана Манжосова, на які посилався пан Княжицький, про вказівки Сергія Льовочкіна та Юрія Чмиря: «Ми здивовані заявою голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Володимира Манжосова про те, що Національна рада начебто отримувала за вказівки С. Льовочкіна та Ю.Чмиря («Верховна Рада з другої спроби висловила Нацраді недовіру», «Детектор медіа» 28.02.2014 12:19). Ніхто з нас особисто ні від С.Льовочкіна, ні від Ю.Чмиря жодних вказівок чи побажань не отримував. В. Манжосов жодного разу про будь-які вказівки від зазначених осіб нас не інформував», - йдеться в заяві членів Нацради.

 

Сам народний депутат Микола Княжицький, який зробив резонансну заяву, на яку послалася не лише «Детектор медіа», а й «Незалежне бюро новин», згодом у коментарі «Детектор медіа» відмовився говорити про те, від кого з членів Нацради він отримав інформацію про вказівки Сергія Льовочкіна та Юрія Чмиря. «Я за свої слова відповідаю. Але я не буду коментувати, хто мені про це сказав», - заявив пан Княжицький.

 

Наведемо цитату Миколи Княжицького зі щойно оприлюдненої стенограми пленарного засідання Верховної Ради: «Нацрада, відмовляючи в ліцензіях, не керувалася жодним законодавством, не мотивувала своїх відмов і діяла виключно за дзвінками з Адміністрації Президента. Спочатку за дзвінками Льовочкіна, потім за дзвінками Чмиря, про що голова Нацради відверто говорив. Тобто цей орган не був незалежним, не був ефективно працюючим».

 

Нагадаємо, що сьогодні, 28 лютого, Верховна Рада висловила недовіру Національній раді з питань телебачення і радіомовлення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5438
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду