В прес-службі російського ВД «Бурда» заявляють, що редактор, який підтримав Майдан, звільнився сам

В прес-службі російського ВД «Бурда» заявляють, що редактор, який підтримав Майдан, звільнився сам

26 Лютого 2014
3565

В прес-службі російського ВД «Бурда» заявляють, що редактор, який підтримав Майдан, звільнився сам

3565
В прес-службі російського ВД «Бурда» заявляють, що редактор, який підтримав Майдан, звільнився сам
В прес-службі російського ВД «Бурда» заявляють, що редактор, який підтримав Майдан, звільнився сам

Російський видавничий дім «Бурда» припинив співпрацю з редактором видання ComputerBild Дмитром Шульгіним на підставі його заяви про звільнення за власним бажанням. Про це йдеться в коментарі, наданим «Детектор медіа» прес-секретаем видавничого дому «Бурда» в Росії Сергієм Голофастом.

 

Нагадаємо, Дмитро Шульгін заявив, що звільнили з роботи протягом одного робочого дня за пости у Facebook, у яких він підтримував український Майдан. У прес-службі відзначають, що звернули увагу на один із них.

 

«Ми звернули увагу на повідомлення, опубліковане паном Шульгіним на його особистій загальнодоступній сторінці у Фейсбуці, на якій він висловлюється з приводу ситуації в Україні і про роль Росії в цьому питанні. На своїй особистій сторінці пан Шульгін вказав на той час, що він працює у видавничому домі "Бурда " у Москві», - йдеться в коментарі прес-служби компанії.

 

При цьому «видавничий дім "Бурда" дистанціювався в розмові з паном Шульгіним від його особистої думки». Після розмови з редактором, як стверджують представники компанії, він подав заяву про звільнення за власним бажанням «без жодного тиску»: «Наступну реакцію у вигляді заяви про звільнення за власним бажанням ми прийняли. Всупереч твердженням пана Шульгіна, за весь цей час на нього не було виявлено ніякого тиску, який призвів би до цього кроку».

 

Також у прес-службі підкреслюють: «Видавничий дім "Бурда"не обмежував і не обмежує приватну діяльність в соціальних мережах. Ми вважаємо само собою зрозумілим, що співробітники нашої компанії позначають свою думку як їх приватне і не створюють враження того, що воно виходить від компанії або ж нею допускається».

 

Як ідеться у письмовому коментарі, заяви Дмитра Шульгіна про причини і обставини його звільнення дійсності не відповідають, а співпрацю з паном Шульгіним видавничий дім припинив на саме підставі його заяви про звільнення за власним бажанням.

 

Як писала «Детектор медіа», журналіст стверджує, що його звільнили за пост від 19 лютого, у якому він висловив обурення, що 99,9% росіян підтримують фашистські гасла, розхвалюють Януковича й готові перевішати українців, яких поголовно називають бандерівцями.

 

За словами Дмитра Шульгіна, звільнили з компанії його 20 лютого без вихідної допомоги, запропонувавши написати заяву за власним бажанням. Перед цим, як він стверджує, цього ж дня представники «Бурди» спочатку переконували його відмовитися від авторства посту про фашизм та поширити заяву про те, що його сторінку на Facebook зламали. Також Дмитро Шульгін розповів: «Конкретно мені було сказано, що німецький концерн повідомить про мене в посольство Німеччини, що я є екстремістом і терористом, і після мені назавжди закриють доступ до Шенгенської зони». Крім того, зазначив редактор, йому натякнули, що він може кінчити приблизно так, як деякі російські журналісти: «В під'їзді мого будинку мене зустрінуть російські "тітушки" і проламають череп битою».

 

 Про історію свого звільнення Дмитро Шульгін написав на своїй сторінці у Facebook.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду