Звіт Нацради за 2013 рік Комітет свободи слова розгляне 26 лютого

Звіт Нацради за 2013 рік Комітет свободи слова розгляне 26 лютого

24 Лютого 2014
5557

Звіт Нацради за 2013 рік Комітет свободи слова розгляне 26 лютого

5557
Звіт Нацради за 2013 рік Комітет свободи слова розгляне 26 лютого
Звіт Нацради за 2013 рік Комітет свободи слова розгляне 26 лютого

Комітет з питань свободи слова та інформації на засіданні 26 лютого розгляне звіт Нацради з питань телебачення і радіомовлення за 2013 рік. Про це сказав голова Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко під час прес-конференції «Нові реалії: хто не повинен формувати інформаційну політику країни», що відбулася 24 лютого в прес-центрі НСЖУ.

 

Питання мало бути розглянуте 19 лютого, але було перенесено на невизначений термін.

 

За словами Миколи Томенка, Верховна Рада 27 лютого планує розглянути звіт Нацради в сесійній залі і висловити недовіру четвірці, обраній парламентом. Після цього буде оголошено конкурс на нових членів Нацради. За його словами, це мають бути не народні депутати або їхні помічники, не представники партій, а професіонали медійної галузі, які мають досвід і авторитет серед колег.

 

Як писала «Детектор медіа», 23 лютого у Верховній Раді народний депутат Микола Княжицький зареєстрував проект постанови № 4209 «Про висловлення недовіри Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення за результатами розгляду звіту за 2013 рік».

 

Весь склад Нацради змінити наразі неможливо, оскільки у виконуючого обов'язки президента - голови Верховної Ради Олександра Турчинова згідно з Конституцією 2004 року немає відповідних повноважень призначати членів Нацради. Тому повний склад Нацради (вісім членів) буде сформовано тільки після президентських виборів, а саме не раніше червня 2014 року.

 

На думку голови Комітету, серед першочергових завдань медійної галузі: кадрові питання (обрання нових членів Нацради, Держкомтелерадіо), негайне створення громадських рад при ОДТРК, оновлення наглядових рад НТКУ і НРКУ, «Укрінформі».

 

Відразу після вирішення кадрових питань парламент повинен негайно ухвалити закони про суспільне мовлення, роздержавлення друкованих ЗМІ, про розширення дії закону про доступ до публічної інформації, зовнішню рекламу, внесення змін до закону про вибори президента в частині ЗМІ. А також взяти під контроль перехід на цифрове мовлення, сказав Томенко на прес-конференції.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5557
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду