Чоловік, підозрюваний у побитті Чорновол, брав участь у грошових махінаціях - його мати

Чоловік, підозрюваний у побитті Чорновол, брав участь у грошових махінаціях - його мати

11 Лютого 2014
4592

Чоловік, підозрюваний у побитті Чорновол, брав участь у грошових махінаціях - його мати

4592
Чоловік, підозрюваний у побитті Чорновол, брав участь у грошових махінаціях - його мати
Чоловік, підозрюваний у побитті Чорновол, брав участь у грошових махінаціях - його мати

44-річний Андрій Зінченко, підозрюваний у справі про побиття громадської активістки та журналістки Тетяни Чорновол, п'ять років був ув'язненим у Німеччині за грошові махінації під час перекупки машин. Про це розповіла матір пана Зінченка Валентина Зінченко в інтерв'ю газеті «Вести».

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Андрія Зінченка, який знаходився у розшуку, нещодавно заарештували у Росії.

 

Валентина Зінченко стверджує,  що її син - дуже любить гроші, але бити жінку не зміг би. Також вона додала, що у Андрія Зінченка не було коштів на придбання машини марки «Порше», на якій пересувались нападники.

 

«Андрій одружився , коли йому ще не було 17 років. У нього є дочка і маленька внучка , але з дружиною він розлучився давно, залишив їй квартиру. Останні кілька років жив у своєї дружини, грошей особливо не заробляв , розповідав , що підробляє у нас в Дніпродзержинську сторожем», - каже Валентина Зінченко.

 

Пенсіонерка розповіла, що син втік до Росії, бо злякався, що його звинуватять у злочині.

 

«Як повернувся з Києва , Андрій ще з тиждень жив удома. Привітав мене з Новим роком, потім ми дізналися всю цю історію, дізналися, що він втік до Росії, де у нас немає ні родичів, ні друзів. Він злякався, сказав мені: «Мам, вони хочуть на мене все повісити»» , - розповіла Валентина Зінченко.

 

При цьому, хто такі «вони»,  жінка не знає.



Як повідомляє газета «Вести», днями Генпрокуратура визнала, що адвоката з Броварів Андрія Насіковського та бізнесмена Олександра Храмцова у момент нападу на Тетяну Чорновол в «Порше » не було, їх справи пообіцяли переглянути. «Обвинувачення  подало звернення до суду з проханням змінити їм запобіжний захід», - сказав «Вестям» нардеп від «Батьківщини» Володимир Полочанінов.

 

Разом з тим в ГПУ говорять про ще двох підозрюваних у справі побиття журналістки: їх особи не встановлені, але відомо, що вони були серед ти , хто знаходився в «Порше » у ніч нападу.

 

Нагадаємо, в ніч на 25 грудня на бориспільській трасі невідомі жорстоко побили журналістку і громадську активісткуТетянуЧорновол після того, як її переслідували на машині.

 

За фактом побиття Тетяни Чорновол слідчим відділом Бориспільського міськвідділу міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Згодом воно було перекваліфіковано на нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

 

Слідство розглядало декілька версій нападу невідомих на журналістку, серед них - професійнудіяльність, вчинення дорожньо-транспортної пригоди та провокацію. ТетянаЧорновол вважає, що напад пов'язаний з її професійною діяльністю та громадською активністю.

 

Нагадаємо, 6 лютого Генеральна прокуратура України заявила, що злочин щодо побиття Тетяни Чорновол розкрито: її начебто побили з хуліганських мотивів за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі. Пані Чорновол заявила, що не буде оскаржувати в суді рішення прокуратури про закриття справи.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4592
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду