Російського правозахисника Юрова не впустили до України

Російського правозахисника Юрова не впустили до України

9 Лютого 2014
4563

Російського правозахисника Юрова не впустили до України

4563
Російського правозахисника Юрова не впустили до України
Російського правозахисника Юрова не впустили до України

Київські митники не пустили на Україну члена президентської ради з прав людини, директора з розвитку Московської гельсінської спілки Андрія Юрова, повідомляє «Газета.Ру».

 

Пан Юров летів до Києва, щоби взяти участь у міжнародній конференції та зустрітися з українським омбудсменом. «Жодних зутрічей з опозицією не планувалося. Я політикою не займаюся », - розповів він.

 

Під час проходження паспортного контролю пану Юрову повідомили, що він є персоною нон грата та видали документ, де було зазначено, що таке рішення виніс уповноважений державний орган України.

 

«На словах мені сказали, що це зробила Служба безпеки України. Мабуть, в деяких списках СБУ я значить, як якийсь особливо небезпечна людина », - додав Юров, назвавши подію порушенням міжнародних зобов'язань України.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», Андрій Юров неодноразово приймав участь у прес-заходах в Україні. Очікувалося, що 9 та 10 лютого експерт візьме участь у тренінгу в Харкові «Права людини та механізми ООН щодо їх захисту». 

 

«Детектор медіа»

Фото - https://twitter.com/andrey_yurov

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4563
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду