Суд поновив на посаді власкора «Голосу України» Тетяну Валігурську

Суд поновив на посаді власкора «Голосу України» Тетяну Валігурську

6 Лютого 2014
3945

Суд поновив на посаді власкора «Голосу України» Тетяну Валігурську

3945
Суд поновив на посаді власкора «Голосу України» Тетяну Валігурську
Суд поновив на посаді власкора «Голосу України» Тетяну Валігурську

Апеляційний суд Дніпропетровської області 27 січня ухвалив рішення поновити Тетяну Валігурську на посаді власного кореспондента у Дніпропетровській області відділу кореспондентської мережі Державного підприємства «Редакція газети «Голос України» з 5 січня 2013 року. Про це повідомляє Михайло Скорик, власний кореспондент «Голосу України» у Дніпропетровській області у 2005-2008 роках. 

 

Раніше журналістка Тетяна Валігурська,  що до 5 січня 2013 року працювала власним кореспондентом парламентської газети «Голос України» в Дніпропетровській області, звернулась до суду через незаконне звільнення.

 

У листопаді поточного року Тетяна Валігурська подала у Вищий спеціалізований суд України апеляцію на рішення Червоногвардійського райсуду Дніпропетровської області, який відмовив їй в позові про поновлення на роботі власкором «Голосу України».

 

Вищий спеціалізований суд України прийняв касаційну скаргу пані Валігурської, зазначивши: «Наведені в касаційній скарзі доводи дають підстави для висновку про порушення судами норм матеріального та процесуального права, отже такі підстави підлягають перевірці».

 

 

Тетяна Валігурська повинна бути поновлена на роботі за рішенням суду

 

У грудні минулого року Тетяна Валігурська,  отримала догану від т.в.о. заступника головного редактора Володимира Краснодемського з формулюванням: «У зв'язку з нерегулярним висвітленням життя регіону, відсутністю матеріалів протягом декількох днів та надходженням інформації з запізненням».

 

Пізніше, як повідомляє пан Скорик, пані Валігурській зателефонував куратор власкорівського корпусу редакції заступник головного редактора Сергій Демський, який наказав журналістці написати заяву на звільнення за власним бажанням, інакше вона буде звільнена за статтею.

 

Через нервове потрясіння, викликане доганою та вимогою звільнитись, кореспондентка опинилася на лікарняному ліжку.

 

28 грудня 2012 року пані Валігурська отримала факс з наказом про звільнення «за систематичне невиконання без поважних причин покладених на неї обов'язків». У п.2 наказу зазначалося, що «днем звільнення вважати останній день тимчасової непрацездатності». Тетяну Валігурську було звільнено 4 січня 2013 року. Як зауважує Михайло Скорик, таким чином редакція парламентського видання порушила статтю 40 КЗпП, котра не допускає звільнення працівника з ініціативи власника або уповноваженого ним органу в період його тимчасової непрацездатності.

 

Тетяна Валігурська звернулась до Червоногвардійського суду з вимогою визнати винесення догани недійсним та поновити її на займаній посаді.

 

Головуюча у судовому засіданні суддя Тетяна Дубіжанська 21 серпня 2013 року своїм рішенням відмовила в задоволенні позову про визнання наказу про догану незаконним. Суд також постановив «стягнути з позивачки на користь Державного підприємства "Редакція газети "Голос України" судові витрати по справі у розмірі 1 918 грн 80 коп.».

 

Вищий спеціалізований суд України в листопаді прийняв касаційну скаргу Тетяни Валігурської, зазначивши: «Наведені в касаційній скарзі доводи дають підстави для висновку про порушення судами норм матеріального та процесуального права, отже такі підстави підлягають перевірці».

 

12 грудня 2013 року Червоногвардійський райсуд відмовив Тетяні Валігурській в позові про поновлення на роботі. Журналістка подала апеляцію і на це рішення.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3945
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду