Міліція звинувачує казанського журналіста у хуліганських діях. Перфільєв назвав це провокацією

2 Лютого 2014
4077

Міліція звинувачує казанського журналіста у хуліганських діях. Перфільєв назвав це провокацією

4077
Міліція звинувачує казанського журналіста у хуліганських діях. Перфільєв назвав це провокацією

Управління зв`язків з громадськістю МВС України заявляє, що казанський журналіст Нікіта Перфільєв та оператор Антон Захаров, які повідомили ЗМІ про викрадення на побиття, вчинили хуліганські дії, за що й були затримані.

 

За версією міліції, «1 лютого близько 2 години ночі до міліції надійшло повідомлення про хуліганські дії на вулиці Басейній. Правоохоронці, які виїхали на місце, встановили, що двоє молодиків не можуть впоратися з автоматичними дверима у приміщення, де розташований банкомат. Один із них таки потрапив всередину, але не міг зрозуміти, як вибратися звідти. Перехожий, який це побачив, і викликав міліцію. Він повідомив, що п'яні молодики намагаються розтрощити вхід до банкомату»

 

Також міліція уточнює, що після доправлення до міліції «від будь-яких пояснень та медичного огляду молодики, від яких тхнуло алкоголем, відмовилися та після встановлення осіб, були відпущені».

 

Вранці 1 лютого, уточнюють в УЗГ, до Печерського райуправління столичної міліції надійшло повідомлення з лікарні, куди звернулися «ті ж само хлопці» за медичною допомогою.

 

Як повідомляє міліція,слідчо-оперативна група встановила, що міліції 27-річний потерпілий (Антон Захаров. -ТК) повідомив, що отримав тілесні ушкодження від невідомих осіб на вул Басейній. «Але надати ніякої додаткової інформації та прикмет нападників не зміг, як і не зміг згадати, що робив у приміщенні банку декілька годин тому. Окрім цього у своєму поясненні чоловік зазначив, що не памятає, щоб його затримували працівники міліції і, що у нього нічого з особистих речей не зникло. Натомість інший 29-річний громадянин РФ від будь-яких пояснень знову відмовився та з офіційною заявою до міліції не звертався», - йдеться в заяві.

 

Слідчим відділом Печерського РУ ГУМВС України в місті Києві відомості за фактом хуліганських дій на вул. Басейній, 5 внесені до ЄРДР. Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.296 «Хуліганство» Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває.

 

Нікіта Перфільєв  у коментарі  «Детектор медіа» сказав, що вважає повідомлення міліції 100-відсотковою провокацією.

 

«Я вважаю, що це 100-відсоткова провокація з боку правоохоронних органів, - сказав журналіст. - Я не бачу зв'язку в їхній офіційному заяві. Як вони могли затримати двох молодих людей у нетверезому стані, не провести їхній медичний огляд, але при цьому відразу ж відпустити, а наступного дня згадати, що треба завести кримінальну справу за фактом хуліганства. Вони як мінімум були просто зобов'язані затримати нас до з'ясування обставин».

 

Також він додав: «Факт про те, що ми звернулися до лікарні буквально через годину свідчить, що співробітники міліції нас відпустили. У лікарні ми спеціально здали всі аналізи, щоб уникнути подальших провокацій. І що може означати запис в офіційному документі "тхнуло" - я такого юридичного терміну не знаю».

 

Також пан Перфільєв нагадує, що у нього та в Антона Захарова зникли особисті речі: «Дуже добре, що в цій історії з'явилися представники МВС, готові взяти на себе відповідальність за те, що відбувається. Можливо, у них знайдуться наші зниклі речі, і вони зможуть пояснити хто завдав нам "тілесних ушкоджень"».

 

За словами журналіста, у нього зникло портмоне та паспорт. Його банківську карту зламали навпіл. У Антона Захарова витягли сімкарту з айфона. 

 

Як писала «Детектор медіа», пан Перфільєв заявив, щов ніч на 1 лютого його та Антона Захарова викрали люди в цивільному. За словами журналіста, вони утримували їх у підземному відділку, били та не пояснювали мети своїх дій. На ранок невідомі відвезли їх до будівлі на вулиці Бесарабській, де вони винаймають помешкання. Ключ від квартири, за словами Перфільєва, нападники підкинули у двір. 

 

Нікіта Перфільєв, зай ого словами, перебуває у Києві з метою висвітлення євромайдану для видання Kazanfirs.ru та блогу.  Антон Захаров - бізнесмен та оператор, що знімає у Києві власний фільм.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4077
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду