Кернес вважає, що журналістам «Ганьба!», а Добкін відчуває інформаційну блокаду

2 Лютого 2014
9845

Кернес вважає, що журналістам «Ганьба!», а Добкін відчуває інформаційну блокаду

9845
Кернес вважає, що журналістам «Ганьба!», а Добкін відчуває інформаційну блокаду

Міський голова Харкова Геннадій Кернес та керівник обласного осередку Партії регіонів, голова облдержадміністрації Михайло Добкін висловили невдоволення роботою ЗМІ, які висвітлюють протистояння довкола курсу євроінтеграції України. Про це вони заявили під  час екстреного всеукраїнського зльоту керівників первинних організацій Партії регіонів, що відбувся 1 лютого в Харкові, повідомляє «Радіо Свобода».

 

Пан Кернес сказав: «Ганьба їм, журналістам! Вони лише й можуть робити такі святкові сюжети, скільки сьогодні Майдан завоював будівель, скільки майдан сьогодні розібрав бруківокм і скільки спалив будівель».

 

У свою чергу, Михайло Добкін поскаржився на інформаційну блокаду і спотворення інформації журналістами.



«Я думаю, сьогодні в цій залі сидять журналісти, які писатимуть про заорганізованість зльоту», – сказав Добкін 6-тисячній аудиторії регіоналів.


«Зберуться 150-200 чоловік біля пам’ятника Шевченку і це всі показують, як бажання харків’ян підтримати Євромайдан. Збереться 50-100 тисяч людей на найбільшій площі Європи, то показують, що зігнали бюджетників, мовляв, люди стоять там із примусу», – зазначив Добкін.


На його думку, ЗМІ викривлено висвітлюють події, пов’язані з протистоянням на Грушевського, діями силовиків, а також не представлена думка громади сходу та півдня України щодо незгоди з бунтівними настроями.


Перед початком зльоту регіоналів, організатори демонстрували ролики про злочини проти «Беркута». Також показали сюжет про козака Михайла Гаврилюка, в якому автори відеоролика стверджували, що чоловіка ніхто не займав, він сам зник, а потім  перед журналістами з’явився у гримі.


«Синці, сліди від побиття йому ретельно пензликом намалювали фахові гримери», – пояснив диктор ролика. Та й сам Михайло, на думку авторів «викривального матеріалу»,
– морж, тому й не захворів при сильному морозі.


На екстрений всеукраїнський зліт керівників первинних організацій Партії регіонів до Харкова в суботу прибуло близько 6 тисяч делегатів із 21 області України, а також представники 50 громадських організацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду