В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал

В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал

27 Січня 2014
4344

В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал

4344
В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал
В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал

Польський інтернет-канал Onet.pl пише, що зараз у Києві «журналісти стали улюбленною ціллю для міліцейських снайперів». Про це йдеться у репортажі, який можна переглянути на сайті мовника.

 

Польський репортер повідомляє, що українські журналісти більше не вдягають спеціальні жители «Преса» через те, що стають мішенями для влучного обстрілу з боку «Беркуту».

 

Журналісти Onet.pl повідомляють, що опитані постраждалі співробітники українських ЗМІ кажуть, що багато з них отримали ураження очей через спецзасоби і обстріл «Беркуту». На думку польських журналістів, таким чином українські міліціянти прагнуть ліквідувати тих, хто доносить правду про події в Україні світові.

 

Репортер також взяв інтерв'ю у журналіста польського видання Krytyka Polityczna Павєла Пеньонжика, який постраждав під час розгону мітингувальників на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року. За словами пана Пеньонжика, за майже два місяці ситуація з безпекою журналістів значно погіршилась. «Зараз працювати стало набагато небезпечніше», - сказав постраждалий польський журналіст. Він також не одягає маркований жилет для журналістів.

 

У репортажі також йдеться, що поляки можуть надати допомогу київським журналістам, передавши на їх ім'я каски і спеціальні захисні окуляри.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», працівники низки польських видань та телеканалів висловили обурення щодо нападів на журналістів в Україні у відкритому листі, опублікованому на сайті Press.pl. Польські журналісти пообіцяли, що жоден напад на колег з України не буде забутий.

 

Раніше Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловила свій протест проти жорстокого побиття журналістки-розслідувача Тетяни Чорновол та закликала медіаспільноту до солідарності із журналістами, яких переслідують в Україні і які стали жертвами нападів «невідомих осіб».

 

Нагадаємо, журналіст польського видання у польського Павєл Пєньонжик, що був побитий співробітниками «Беркуту», коли фіксував події на Банковій 1 грудня, відмовився від юридичної допомоги та матеріальної компенсації Комітету свободи слова та інформації Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4344
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду