detector.media
27.01.2014 16:32
В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал
В Україні журналісти - на мушках снайперів «Беркуту», повідомляє польський канал

Польський інтернет-канал Onet.pl пише, що зараз у Києві «журналісти стали улюбленною ціллю для міліцейських снайперів». Про це йдеться у репортажі, який можна переглянути на сайті мовника.

 

Польський репортер повідомляє, що українські журналісти більше не вдягають спеціальні жители «Преса» через те, що стають мішенями для влучного обстрілу з боку «Беркуту».

 

Журналісти Onet.pl повідомляють, що опитані постраждалі співробітники українських ЗМІ кажуть, що багато з них отримали ураження очей через спецзасоби і обстріл «Беркуту». На думку польських журналістів, таким чином українські міліціянти прагнуть ліквідувати тих, хто доносить правду про події в Україні світові.

 

Репортер також взяв інтерв'ю у журналіста польського видання Krytyka Polityczna Павєла Пеньонжика, який постраждав під час розгону мітингувальників на вулиці Банковій 1 грудня 2013 року. За словами пана Пеньонжика, за майже два місяці ситуація з безпекою журналістів значно погіршилась. «Зараз працювати стало набагато небезпечніше», - сказав постраждалий польський журналіст. Він також не одягає маркований жилет для журналістів.

 

У репортажі також йдеться, що поляки можуть надати допомогу київським журналістам, передавши на їх ім'я каски і спеціальні захисні окуляри.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», працівники низки польських видань та телеканалів висловили обурення щодо нападів на журналістів в Україні у відкритому листі, опублікованому на сайті Press.pl. Польські журналісти пообіцяли, що жоден напад на колег з України не буде забутий.

 

Раніше Асоціація польських журналістів (Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich) висловила свій протест проти жорстокого побиття журналістки-розслідувача Тетяни Чорновол та закликала медіаспільноту до солідарності із журналістами, яких переслідують в Україні і які стали жертвами нападів «невідомих осіб».

 

Нагадаємо, журналіст польського видання у польського Павєл Пєньонжик, що був побитий співробітниками «Беркуту», коли фіксував події на Банковій 1 грудня, відмовився від юридичної допомоги та матеріальної компенсації Комітету свободи слова та інформації Верховної Ради.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY