Луганський блогер заявляє, що його звільнили з Міндоходів через критику місцевої влади

Луганський блогер заявляє, що його звільнили з Міндоходів через критику місцевої влади

25 Січня 2014
5545

Луганський блогер заявляє, що його звільнили з Міндоходів через критику місцевої влади

5545
Луганський блогер заявляє, що його звільнили з Міндоходів через критику місцевої влади
Луганський блогер заявляє, що його звільнили з Міндоходів через критику місцевої влади

Заступник начальника управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів Головного Управління Міністерства доходів і зборів у Луганській області Сергій Іванов стверджує, що його звільнено через публікації у блозі критичних матеріалів про діючу місцевої та центральної влади. Про це повідомляє сайт «Новости Донбасса».

 

«Тривалий час я веду блог, де висвітлюю, окрім інших тим, політичне життя в Луганській області. Я намагаюся бути об'єктивним і не належу до жодної політичної партії. Але мені не подобається те, що робить чинна влада, і я говорю про це відкрито і публічно, не приховуючи місця своєї колишньої роботи, - розповів пан Іванов. - Але з деякого часу мене почали попереджати про те, що подібна діяльність з боку державного службовця є неприпустимою».

 

За словами колишнього чиновника, протягом двох місяців на нього почав чинити тиск заступник начальника Головного управління Віталій Нємцев. «Це полягало в образах, причіпках, і, в підсумку, вилилося в конфлікт , після якого мені оголосили догану, а Нємцеву не оголосили. Потім мене запрошував на бесіди начальник головного управління Антипов А.Н., який повідомив мені, що моя публічна діяльність привертає увагу», - розповів пан Іванов.

 

За його словами, під час бесіди з паном Антиповим він побачив у нього на столі роздруковані блоги пана Іванова. Вони були підкреслені маркером ц тих місцях, де було надано негативну оцінку Єфремову і депутатам Луганської облради. «Мене попередили. Після цього я пообіцяв писати про них максимально коректно, але при цьому відмовився припинити відображати в своїх текстах правду» , - розповів Сергій Іванов.

 

 

 Колишнє робоче місце Сергія Іванова

 

Рішення про звільнення, за словами держслужбовця, було прийнято після 21 січня. Цього дня Луганська облрада прийняла звернення до президента Віктора Януковича з проханням ввести надзвичайний стан у Києві через масові заворушення у Києві. 22 січня на вулиці Грушевського було застрелено двоє людей. Після цього пан Іванов зателефонував главі Луганської облради Валерію Голенку й запитав у нього: «Чи не відчуваєте себе мимовільним співучасником вбивства українських громадян?». За словами блогера, пан Голенко на запитання не відповів і припинив розмову.

 

Саме цей дзвінок та розголошення інформації про нього, переконаний Сергій Іванов, став причиною, через яку його звільнили з роботи. Того ж дня блогер розмістив аудіозапис цієї розмови в інтернеті - о 14.45. О 15.00, за його словами, начальник управління кадрів Головного управління Міндоходів в Луганській області Юрій Захаров запросив пана Іванова на бесіду. Як говорить Іванов, на зустрічі був і начальник управління внутрішньої безпеки управління Міндоходов Олександр Фесько.

 

«Начальник управління кадрів сказав, що прийнято рішення запропонувати мені припинити трудову діяльність за домовленістю сторін. Він сказав: "Є думка , що ви мало приділяєте уваги роботі". Я відповів , що за всіма показниками у нас перевиконано план. На це кадровик сказав, що я часто буваю на лікарняному. На мою пропозицію пред'явити до мене якісь більш вагомі претензії з приводу роботи або моєї поведінки як держслужбовця, Захаров нічого не зміг сказати» , - розповів Сергій Іванов.

 

Сергій Іванов - відомий і визнаний у своєму середовищі блогер і публіцист, активно співпрацює з луганськими та всеукраїнськими інтернет-виданнями. З перших днів євромайданів пан Іванов відкрито висловлювався на підтримку акцій щодо євроінтеграції, розгорнув активну кампанію в інтернеті, а також допомагав активістам.

 

У своєму блозі пан Іванов публікує карикатури на луганських чиновників, викриває дії представників місцевої влади, які змушують громадян брати участь у мітингах на підтримку президента та уряду, пише сайт «Новости Донбасса».

 

«Детектор медіа» звернеться по коментарі до Управління Міністерства доходів і зборів у Луганській області.

 

«Детектор медіа»

 

Фото -  http://novosti.dn.ua, http://www.day.kiev.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5545
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду