Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через прицільний обстріл міліції

Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через прицільний обстріл міліції

24 Січня 2014
5250

Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через прицільний обстріл міліції

5250
Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через прицільний обстріл міліції
Журналіст «МедіаПорту» отримав поранення через прицільний обстріл міліції

Вночі 22 січня під час зйомки на вул.Грушевського у Києві дістав поранення фотограф інтернет-видання «МедіаПорта» Мстислав Чернов. Про це повідомляє саме видання.

 

Мстислав Чернов працював на місці зіткнень протестуючих і міліції. «Його травма не була випадковою. Прямий цілеспрямований постріл гранатою по людині в яскравому жилеті з написом "Преса"», - повідомляє видання.

 

Фоторепортер «МедіаПорта» отримав осколкові поранення після того, як прямо у нього під ногами вибухнула світлошумова граната, запущена міліцією. За його словами, він був один, навколо не було протестуючих. В руках у нього був фотоапарат, а поверх куртки - жилет з написом «Преса».  На запитання, чи був це прицільний постріл, постраждалий відповів: «Так».

 

Осколки гранати застрягли в нозі і травмували око Мстислава Чернова. Лікарі надали йому допомогу, зараз журналіст знову виконує свої обов'язки.

 

Видання звертає увагу на те, що правила використання спеціальних засобів, до яких відносяться світлошумові гранати, забороняють міліції використовувати їх на відстані ближче двох метрів від людини.

 

Кожен журналіст або фотограф , який працює в епіцентрі будь-яких зіткнень , готовий до того , що він сам і його техніка можуть постраждати, тому зазвичай подібна інформація залишається всередині редакцій, зазначає «МедіаПорт». «Але точно так само кожен журналіст знає, що в деяких ситуаціях приватне перестає бути таким і стає «суспільно важливою інформацією. Суспільно важлива інформація - для міліції правил більше не існує», - переконані колеги постраждалого.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», через численні факти прицільного ведення обстрілу журналістів на вул.Грушевського, репортери почали знімати із себе жилети «Преса», оскільки більше не вважають себе «недоторканими» у висвітленні подій.

 

Нагадаємо, заступник міністра МВС Віктор Ратушняк заявляє, що інформація про це, що міліція на вулиці Грушевського у Києві вела прицільну стрілянину  по журналістах, не відповідає дійсності. Водночас секретар РНБО Андрій Клюєв під час прес-конференції 21 січня заявив, що за фактом стрілянини гумовими кулями по журналістам під час подій на вул. Грушевського Генпрокуратурою відкрито кримінальне провадження.

 

За даними «Детектор медіа», під час зйомок масових протестів і сутичок мітингувальників з міліцією на Європейській площі і вулиці Грушевського у Києві, що тривають з 19 січня, постраждало понад 40 співробітників ЗМІ.

 

«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5250
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду