Медіапрофспілка провела пікет на знак протесту проти затримання журналістів

Медіапрофспілка провела пікет на знак протесту проти затримання журналістів

20 Січня 2014
5687

Медіапрофспілка провела пікет на знак протесту проти затримання журналістів

5687
Медіапрофспілка провела пікет на знак протесту проти затримання журналістів
Медіапрофспілка провела пікет на знак протесту проти затримання журналістів

Сьогодні, 20 січня, члени Незалежної медіапрофспілки України (НМПУ) на знак протесту проти свавілля з боку міліції по відношенню до журналістів провели пікет коло Головного управління внутрішніх справ у Києві. Про це повідомляє прес-служба НМПУ.

 

Члени НМПУ Сергій Горбачов, Ігор Тихолаз і Юрій Луканов протестували проти арешту кореспондента «Спільнобачення» Володимира Карагяура, затримання журналістів «Радіо Свобода» Дмитра Баркара і Ігоря Ісхакова.

 

Пікет висвітлювався прямому ефірі онлайн-телебачення «Спільнобачення», репортаж вела Богдана Бабич.

 

Учасники пікету вимагали відпустити затриманих представників ЗМІ і покласти край «свавіллю проти засобів масової інформації, яке чиниться владою і міліцією під час висвітлення акцій протесту».

 

Заступник керівник прес-служби київської міліції Олександр Радкевич пообіцяв пікетувальникам з`ясувати ситуацію і надати відповідну інформацію. Також він додав, що кореспонденти «Радіо Свобода» були затримані як свідки і на разі вже перебувають на волі.  

 

Нагадаємо, затриманого на автозаправці оператора онлайн-телебачення «Спільнобачення» Володимира Карагяура підозрюють у постачанні бензину  для виготовлення вибухових сумішей, які використовувались мітингувальникими під час протистояння із правоохоронцями 19 січня на вулиці Грушевського у Києві. Журналісту висунули звинувачення за ч.2 ст. 294 («участь у масових заворушеннях»), яка загрожує 15 роками в'язниці.

 

Як писала «Телекртика», журналістів «Радіо Свобода» затримали 20 січня зранку під час виконання професійних обов'язків на вулиці Грушевського в Києві. Перед цим знімальна група відзняла, як правоохоронець цілиться і стріляє просто в них.

 

Згодом у міліції повідомили «Радіо Свобода», що журналісти «не затримані, а їх допитували як свідків».

 

Після кількагодинних допитів журналістів відпустили. Вони побиті, камера зникла.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5687
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду