Комітет свободи слова спланував роботу на перше півріччя 2014 року

Комітет свободи слова спланував роботу на перше півріччя 2014 року

17 Січня 2014
4163

Комітет свободи слова спланував роботу на перше півріччя 2014 року

4163
Комітет свободи слова спланував роботу на перше півріччя 2014 року
Комітет свободи слова спланував роботу на перше півріччя 2014 року

Комітет з питань свободи слова та інформації Верховної Ради планує підготувати до розгляду на наступній сесії 42 законопроекти, в підготовці яких Комітет є головним. Про це йдеться у плані роботи на лютий-липень 2014 року, який члени Комітету ухвалили на черговому засіданні 15 січня.

 

Серед них проекти законів: про внесення змін до Закону України № 0940 «Про рекламу» (щодо приведення у відповідність із Європейською конвенцією про транскордонне телебачення), № 0947 про внесення змін до деяких законодавчих актів України у зв'язку з прийняттям Закону України «Про інформацію» (у новій редакції) та Закону України «Про доступ до публічної інформації», № 1076 про суспільне телебаченні і радіомовлення України, № 2142 про внесення змін до Закону України «Про захист суспільної моралі» (щодо державного нагляду) та інші. Як і попередні роки, найбільше законопроектів стосуються внесення змін до Закону України «Про рекламу» (17 з 42-х).

 

Комітет планує провести чотири виїзні засідання, на яких розглянути питання щодо недопущення банкрутства державного Концерну РРТ у зв'язку з переходом наземного ефірного телевізійного мовлення на цифрові стандарти; про хід роздержавлення друкованих засобів масової інформації в Україні на базі Держкомтелерадіо; співпраці державних та громадських організацій з питань захисту прав журналістів в Україні на базі НСЖУ, а також спільне засідання разом з Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення, Держкомтелерадіо і НСЖУ з метою вироблення стратегії законотворчої діяльності стосовно інформаційної сфери держави.

 

Відповідно до плану пропонується розглянути на слуханнях у Комітеті наступні питання: «Про формування громадських рад у складі державних мовників»; «Українське радіо у контексті інформаційної безпеки держави: виклики і загрози»; «Стратегія розвитку національного телерадіопростору до 2015 року».

 

Також члени Комітету планують провести близько десяти різних круглих столів, конференцій чи семінарів. Зокрема, конференцію «Європейські стандарти надання послуг транскордонного мовлення та свобода отримання і передачі інформації в Україні: законодавчий аспект», круглий стіл на тему: «Законодавчі аспекти практичного застосування положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» щодо оприлюднення рішень, інших актів органами державної влади та місцевого самоврядування»; науково-практичний семінар «Актуальні питання тлумачення окремих положень Закону України «Про доступ до публічної інформації» та подальшого удосконалення законодавства про доступ до публічної інформації» тощо.

 

Повністю з планом роботи можна ознайомитися тут.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4163
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду