Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради

Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради

16 Січня 2014
7901

Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради

7901
Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради
Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради

Закон «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (№3879), який Верховна Рада прийняла в цілому 16 січня, вносить зміни до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Зміни вносяться до статті 8 «Дострокове припинення повноважень члена Національної ради». Тепер повноваження   члена   Нацради  можуть бути достроково припинені  за рішенням органу, що його призначив, тобто президентом чи парламентом. Це, на думку експертів, робить  членів регулятора більш залежними від тих органів, які їх призначають.

 

Раніше повноваження члена Нацради могли бути достроково припинені у разі його власної заяви,  припинення громадянства,  обвинувального вироку, неучасті у засіданнях, визнання недієздатним чи смерті.

 

Нагадаємо, цей же закон встановлює кримінальну  відповідальність за наклеп, посилює регулювання діяльності громадських організацій.

 

Законопроект був зареєстрований у парламенті два дні тому - 14 січня. За словами юриста Інституту  медіа права Ігоря Розкладая, закон був прийнятий  Верховною  Радою без дотримання процедури, публічного обговорення, без електронної фіксації та фактичного підрахунку голосів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7901
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Gt
3724 дн. тому
А как она его принят могла 17 января, если сегодня еще только 16?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду