detector.media
16.01.2014 14:31
Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради
Новий закон дозволить Януковичу і Раді відкликати членів Нацради

Закон «Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян» (№3879), який Верховна Рада прийняла в цілому 16 січня, вносить зміни до закону «Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення».

 

Зміни вносяться до статті 8 «Дострокове припинення повноважень члена Національної ради». Тепер повноваження   члена   Нацради  можуть бути достроково припинені  за рішенням органу, що його призначив, тобто президентом чи парламентом. Це, на думку експертів, робить  членів регулятора більш залежними від тих органів, які їх призначають.

 

Раніше повноваження члена Нацради могли бути достроково припинені у разі його власної заяви,  припинення громадянства,  обвинувального вироку, неучасті у засіданнях, визнання недієздатним чи смерті.

 

Нагадаємо, цей же закон встановлює кримінальну  відповідальність за наклеп, посилює регулювання діяльності громадських організацій.

 

Законопроект був зареєстрований у парламенті два дні тому - 14 січня. За словами юриста Інституту  медіа права Ігоря Розкладая, закон був прийнятий  Верховною  Радою без дотримання процедури, публічного обговорення, без електронної фіксації та фактичного підрахунку голосів.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY